Brokolica s bryndzou a zeleninovým šalátom

valeri - fotkavaleri, 1. februára 2014
Brokolica s bryndzou a zeleninovým šalátom
Foto: valeri

Vlani v lete som sem dala recept na cuketu s bryndzou (http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketa-s-bryndzou-/42445-recept.html). Včera som otvorila chladničku a našla som tam ešte polovicu brokolice Zobraziť celý popisVlani v lete som sem dala recept na cuketu s bryndzou (http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketa-s-bryndzou-/42445-recept.html). Včera som otvorila chladničku a našla som tam ešte polovicu brokolice a bryndzu. Dlho som nerozmýšľala, spomenula som si, ako som si pochutila na cukete s bryndzou a obed som mala vymyslený :-)) . Len chýbala slaninka na oškvarky, ale vonku bol silný nepríjemný ľadový vietor, tak som ich oželela.

5 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

 čiastočne rozobratá na ružice rozobratá (závisí od hladu :-))
podľa chuti
 trochu (alebo smotany, mlieko)
podľa chuti
Ja som použila:
 kúsok nakrájaná na kocky
 nahrubo nastrúhaná
 strúčik prelisovaný
Na zálievku sladkokyslú s olejom som použila :
z 1/2 citrónu
2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 pár zrniek
2 PL




Postup

  1. 1

    V spodnom hrnci sa varila polievka, tak som položila naň parák a doňho brokolicu - jednou ranou 2 muchy :-)), zakryla pokrievkou, stačilo jej asi 6 min, ale tiež je to o tom, akú ju chcete mať, či trošku chrumkavú, alebo úplne mäkkú.

    Brokolica s bryndzou a zeleninovým šalátom - obrázok 1
  2. 2

    Potom som vymiešala bryndzu s trochou bieleho jogurtu a prelisovaným strúčikom cesnaku a poliala brokolicu na tanieri. Kto si trúfa na túto kombináciu, nech vyskúša :-)). Ja som si pochutila.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia