Foto: valeri
Vlani v lete som sem dala recept na cuketu s bryndzou (http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketa-s-bryndzou-/42445-recept.html). Včera som otvorila chladničku a našla som tam ešte polovicu brokolice Zobraziť celý popisVlani v lete som sem dala recept na cuketu s bryndzou (http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketa-s-bryndzou-/42445-recept.html). Včera som otvorila chladničku a našla som tam ešte polovicu brokolice a bryndzu. Dlho som nerozmýšľala, spomenula som si, ako som si pochutila na cukete s bryndzou a obed som mala vymyslený :-)) . Len chýbala slaninka na oškvarky, ale vonku bol silný nepríjemný ľadový vietor, tak som ich oželela.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
čiastočne rozobratá na ružice rozobratá (závisí od hladu :-)) |
|
podľa chuti |
|
trochu (alebo smotany, mlieko) |
|
podľa chuti |
|
Ja som použila: | |
kúsok nakrájaná na kocky |
|
|
|
|
|
nahrubo nastrúhaná |
|
strúčik prelisovaný |
|
Na zálievku sladkokyslú s olejom som použila : | |
z 1/2 citrónu |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
pár zrniek |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
V spodnom hrnci sa varila polievka, tak som položila naň parák a doňho brokolicu - jednou ranou 2 muchy :-)), zakryla pokrievkou, stačilo jej asi 6 min, ale tiež je to o tom, akú ju chcete mať, či trošku chrumkavú, alebo úplne mäkkú.
-
2
Potom som vymiešala bryndzu s trochou bieleho jogurtu a prelisovaným strúčikom cesnaku a poliala brokolicu na tanieri. Kto si trúfa na túto kombináciu, nech vyskúša :-)). Ja som si pochutila.
Diskusia k receptu