Divá kačica v šošovici

Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
Divá kačica v šošovici
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15-30 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (1000 g)
50 g
3 PL
1 pl, pokrájaný
1 pl, pokrájaný
1 pl, pokrájaná
1 ks, malá
250 g
2 KL




Postup

  1. 1

    Kačicu vypitveme, odrežeme hlavu, rozrežeme kožu na krku, krk vyberieme a kožu prehneme na prsia. Slaninu aj všetku zeleninu nakrájame nadrobno a dáme do kastróla s olejom.

  2. 2

    Kačicu osolíme, okoreníme a tiež ju dáme do kastróla. Zo všetkých strán opečieme. Keď je kačica opečená, podlejeme ju vodou a za stáleho podlievania dopečieme.

  3. 3

    Kačicu môžeme dusiť aj rozporciovanú. Podávame ju s uvarenou šošovicou, ktorú polejeme šťavou z pečenia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia