Divá kačica v šošovici
Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-30 minút
príprava
príprava
60-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (1000 g) |
|
50 g |
|
3 PL |
|
1 pl, pokrájaný |
|
1 pl, pokrájaný |
|
1 pl, pokrájaná |
|
1 ks, malá |
|
|
|
|
|
250 g |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Kačicu vypitveme, odrežeme hlavu, rozrežeme kožu na krku, krk vyberieme a kožu prehneme na prsia. Slaninu aj všetku zeleninu nakrájame nadrobno a dáme do kastróla s olejom.
- 2
Kačicu osolíme, okoreníme a tiež ju dáme do kastróla. Zo všetkých strán opečieme. Keď je kačica opečená, podlejeme ju vodou a za stáleho podlievania dopečieme.
- 3
Kačicu môžeme dusiť aj rozporciovanú. Podávame ju s uvarenou šošovicou, ktorú polejeme šťavou z pečenia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu