Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou
Foto: martinis
Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú Zobraziť celý popisKým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú omáčku. Recept z knihy Hneď to bude.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
250 g (očistená a pokrájaná na kúsky) |
|
2 ks (očistená a pokrájaná na kúsky ako špargľa) |
|
1/2 ks (pokrájaná na kocky) |
|
1 strúčik (nasekaný nahrubo) |
|
1/2 šálky |
|
Zázvorová omáčka: | |
podľa potreby (2 PL) |
|
PL |
|
štipka |
|
1/4 šálky |
|
1,5 PL |
|
kúsok (nastrúhaný) |
|
ČL |
|
podľa chuti |
|
čerstvo namleté |
|
Postup
-
1
Špargľu, cibuľku očistíme a nakrájame. Pridáme nasekaný cesnak. Papriku nakrájame na kocky, dáme do šálky a dosypeme lieskovcami. Do woku kvapneme sezamový olej a do menšej panvice zasa olej na omáčku. V hrnčeku rozmiešame vodu s bylinkovou soľou.
- 2
V malej miske rozmiešame celozrnnú múku s vodou tak, aby vznikla riedka kaša. Olej v malej panvici necháme rozohriať, pridáme naň zázvor a mletú papriku a minútku restujeme. Vlejeme vodu s bylinkovou soľou, kašu s múkou a privedieme do varu – stále miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 2 minúty a prelejeme do menšej misky, kde omáčku dochutíme korením a sójovou omáčkou.
- 3
Teraz rozohrejeme olej aj vo woku a až je horúci, vsypeme lieskovce s paprikou. Opekáme 2 minúty, potom pridáme špargľu s cibuľkou a cesnakom a restujeme ďalších 5 minút, miešame. Pred koncom vlejeme omáčku a minútu prehrievame, potom možno servírovať. Recept s rozšíreným komentárom a všetkými fotkami nájdete na mojom blogu Martidee :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jozka2 vďaka, samozrejme, po malej úprave by bolo jedlo vhodné aj pre celiatikov :)
@kukulienka71 potešila si ma ! ;) Pamätáš si správne, pre mňa má slovo zaujímavý 2 významy : naozaj zaujímavý, teda niečim výnimočný a netradičný alebo zaujímavý, teda taký, ak nechceš autora raniť, že jedlo nechutilo :)) Ale ja zase takéto veci až tak nerozoberám, hlavné je, nech chutí a ak aj nie, som rád, ak dostanem pripomienku - potom viem, v čom sa zlepšiť ;)