Korenisté sójové placky s opečenou polentou fotorecept
Foto: elixir
Kombináciu dvoch receptov, mierne upravenú, som si požičala od Herr Moschinski.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
100 g |
|
25 g |
|
1/2 ks |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Placky: | |
50 ml |
|
1/2 ks |
|
40 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
50 g |
|
|
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Polenta: Nachystáme suroviny...
-
2
Na tuku dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľu...
-
3
Medzitým zmiešame zeleninový vývar, mandľové mlieko, šalviu, korenie a soľ.
-
4
Keď je cibuľa opražená, dáme pripravenú zmes do hrnca a primiešame do nej polentu. Potom ju ešte minútu - dve oprážame.
-
5
Potom natrieme na tanier v hrúbke 1-2 cm, čím hrubšie, tým lepšie bude polenta už stuhnutá držať pohromade.
-
6
Keď vychladne, rozkrojíme ju na menšie časti a opražíme ju na slnečnicovom oleji do zlatista a chrumkava.
-
7
Placky:Nachystáme suroviny na placky.
-
8
Sójové kúsky zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, dobre ich spolu premiešame, aby sa vývar rovnomerne vsiakol a necháme vychladnúť.
-
9
Pridáme všetky ostatné suroviny na placky (okrem oleja) a vypracujeme hustú zmes.
-
10
Navlhčenými rukami tvarujeme placky.
-
11
Tieto potom vypražíme do zlatohneda. Dala som ich ešte na záver viac zapiecť na 5 minút na 160°C.
-
12
Podávala som so šalátom a sójovým jogurtom ako dipom. Pekne by k tomu pasoval i sladko-kyslý ovocný šalát.
tak ti držím palce-by sa darilo-žiť a jesť podľa predstáv...aby ste mali zo žitia radosť...
a drzim palce nech ta to veganstvo drzi;) ja som uz vyse pol roka vegan a odvtedy sa citim ovela zdravsie, vobec sa neobmedzujem praveze som spoznala suroviny, ktore som dovtedy nepouzivala :) a krasne sa mi vycistila plet a pomaly sa mi zmensuje cysta na oblicke :)
tiež mám taký pocit, objavujem veľa nového, hlavne všemožné kombinácie chutí, ktoré som predtým nepoznala. Držím Ti palčeky tiež :)