Žochárske plnené kurča
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a pestrosti úrody a chovu. Vo svetovom gastronomickom národopise Zobraziť celý popisZápadoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a pestrosti úrody a chovu. Vo svetovom gastronomickom národopise sa teda máme čím pochváliť.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kurča očistíme a umyjeme. Pečivo nakrájame na menšie kocky.
- 2
Zo smotany, z nasekanej vňate, vajec, soli a korenia pripravíme zmes, do ktorej pridáme nakrájané pečivo a všetko dobre premiešame. Touto plnkou naplníme kurča. Ak je jej viac, plnku môžeme opatrne vložiť aj pod kožu na prsiach.
- 3
Naplnené kurča vložíme do rúry na vymastenom plechu a počas pečenia podlievame. Pečieme na 180 °C. Na zlepšenie alebo spestrenie jedla môžeme do plnky pridať opražené sekané mandle alebo orestovanú kuraciu pečeň na cibuľke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak, suhlasim s Vami dobodky, rada vyskusam aj ine kuchyne, ale opicit sa neustale po inych a "na druhom brehu trava zelensia" je smiesne...ale caste, bohuzial.