Foto: nazarboncuk
Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji osmažíme cibuľku. Pridáme polievkovú lyžicu paprikovej pasty.
-
2
Do cibuľového základu vložíme ošúpané nakrájané papradajky, na drobné kocky nakrájanú mrkvu, červenú predvarenú fazuľu (prípadne konzervovanú). Ochutíme soľou, korením.
-
3
Zalejeme približne pohárom vody, ochutíme sušenou mätou a štipľavou paprikou. Dusíme do mäkka cca 30-40 min. Ja k tomuto jedlu varím ryžu, ale dá jesť aj s pečivom. Veľmi chutné je toto jedlo aj vychladnuté s bielym jogurtom a zeleninovými šalátmi.
@slavka11 dávam len trochu tak pol až jednu kávovu lyžicku, len aby to voňalo