Ovocný šalát s kuracinou
Bohatý šalát so sladkým ovocím, zeleným listovým šalátom a kuracím mäsom vás osvieži počas každého dňa....
Pide s voňavým mletým mäsom
Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to...
Kotlety pre hostí, ktorých znášame
Tento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko...
Domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Takto to varila moja stará mama, moja mama a ja to tiež takto varím
Bezlepkové pečené palacinky bez laktózy à la Natally
Rúru rozohrejeme na 220 °C. Vložíme do nej panvicu vhodnú na použitie v rúre. Kým...
Ľušta s čerstvými hubami
Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...
Vysmážané slané pampúšiky
Fantasticky chutná a jednoduchá obmena langošov! Tieto posúšiky sú veľmi chutné a veľmi obľúbené....
Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou
Moje obľúbené jedlo. Vari sa tri až štyri hodiny a mam vela času na iné veci...
Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...
Chutné opražené cestoviny so syrom
Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý!...
Kuracie rezne a la Vlasta Burian
Jedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že...
Zemiaková polievka s hubami
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...
Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.
Slané plnené špaldové palacinky
Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa...
Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi
Tento recept je vhodný aj na oslavu.
Mäsová roláda s pečenou paprikou
... roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...
Paradajková kapusta zahustená sladkým zemiakom
Batáty (kumarasy) majú veľké hľuzy a chutia sladkasto. Vo svojej kuchyni ich úspešne využívam už šiesty...
Hubové placky
Príprava cesta: Droždie vymiešame v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto....
Bravčová pečienka Poľovienka
Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej...
Dusená čínska kapusta na rasci
Obsahuje veľa vit. C, E, niacín, železo, kys. listová, vit....
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...
Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste
Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte,...
Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.
Polievka zo sladkých zemiakov
Pór nakrájame na krúžky a sladký zemiak (batat) na 2, 5 cm kúsky.
Fantastický šalát Miloš
Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ...
Talianske špagety podľa mňa
Tento recept je čisto môj , teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je...
Morský čert na toskánsky spôsob so schwarzwaldskou šunkou
Kúpil som morského čerta a hľadal recept. Nakoniec som ho našiel až na jednej nemeckej stránke...
Brokolica so šampiňónmi a pórom
Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu...
Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....
Slovenská minestrone
Vynaliezavisť je úžasná pretože keď ju máte môžte tvoriť. Aj z toho čo ponúkajú zásoby...