Krevetové pirohy s guacamolle
Z uvarených zemiakov, vajec, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát....
Plnené pórové rolky
Inšpiráciu na toto jedlo som našla v jednom českom časopise... tam boli rolky plnené mäsovou...
Bačove guličky
Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť...
Iç pilav
Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...
Dobrá krkovička
krkovičku si nakrajame tesne do spodku aby nam vznikol vejárik, potrieme steny horčicou, medzi každe...
Gjuveč - co dům dal
Takže ďaľšia "mištičková" záležitosť, dnes zo surovín, ktoré sa našli v našej chladničke, a babičkinej...
Chřest s nočkama z ricotty
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.
Plnené slané člníky
Kedže sa tvarom podobaju najviac na jeden malý čln, tak som ich pomenovala podľa toho :-)) Sú...
Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...
Citrónové kuriatko
Neviem, čo by som tu mala napísať... Recept je výsledkom mojej nespavosti...
Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom
Veľmi chutná kombinácia hrášok so zemiakmi v prívarku. varené údené plecko sa hodí k prívarku s...
Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...
Morský vlk na šampiňónoch
... rybku môžem vždy a všade, ale musí byť pripravená jednoducho a rýchlo, mäsko musí...
Kachní prsa se šalotkami a brusinkovou omáčkou
Tohle je opravdu velká dobrota. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/
Kuracia pečeň na hrášku s bylinkami
Je tu x-receptov na prípravu kuracej pečienky, tak tento berte tak orientačne :)
Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...
Morské mäkkýše JADRANČICE
Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať...
Francúzske špagety
Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...
Kuracina na grile
Nakoľko nemám problém z HYZA výrobkami, nakoľko v obchode, kde nakupujem majú výrobky z Topolčian, takže nemám...
Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, ...
Tagliatelle s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou
Kuracie maso nakrájame na menšie kusky, dáme do misky. Pridáme 1 strúčik cesnaku a 1...
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
Zemiaky plnené syrom
Zemiaky dobre umyjem kefkou - už sa teším na na zemiaky z našej úrody - dám na...
Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene. Tuniakova omacka je naozaj skvela!
Rizoto
tentokrát so šampiňónmi, tekvicou butternut, brokolicou a červeným vínom, ozdobené hoblinami zo syra Vršatec......