Vyprážané palacinkové prekvapenie
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, pridáme slaninku, nakrájanú kapiu, kukuricu a všetko opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme 5 vajíčok a dochutíme.
- 2
Keď zmes zhustne, naplníme ňou palacinky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajíčkach so sezamom. Nakoniec vyprážame asi štyri minúty.
- 3
NÁŠ TIP: V slovenskej kuchyni sa palacinky pripravujú predovšetkým nasladko. Dajú sa z nich však robiť aj slané dobroty. Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte plnky zo zeleniny alebo z mäsa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu