Vyprážané palacinkové prekvapenie

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Vyprážané palacinkové prekvapenie
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
100 g
50 g
50 g
2 g
7 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, pridáme slaninku, nakrájanú kapiu, kukuricu a všetko opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme 5 vajíčok a dochutíme.

  2. 2

    Keď zmes zhustne, naplníme ňou palacinky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajíčkach so sezamom. Nakoniec vyprážame asi štyri minúty.

  3. 3

    NÁŠ TIP: V slovenskej kuchyni sa palacinky pripravujú predovšetkým nasladko. Dajú sa z nich však robiť aj slané dobroty. Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte plnky zo zeleniny alebo z mäsa.

Diskusia k receptu

nyja
áno, to je pravda. ja som si palacinky oblúbila tiež práve pre toto. zakaždým sa z nich dajú vykúzliť nejaké nové obmeny , dáke zaujímavé papeny.
redakcia
Máte pravdu, je to opravené - 5 vajec ide do plnky a 2 na obalenie.
brigita
Ja maso nemusím ale za špenátové palacinky by som dala aj život. Skúsim ich aj obalit a vysmažiť ak bude čo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia