Zapekané špenátové guľky z krupice
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Knedličky: | |
400 ml |
|
200 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
300 g čerstvý |
|
Omáčka na zapekanie: | |
1 ks |
|
100 g prerastená |
|
250 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca.
- 2
Odstavíme z ohňa a postupne zapracujeme vajcia. Zo zmesi tvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode približne 6 minút.
- 3
Na panvici opražíme slaninu nakrájanú na drobné kocky, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Podlejeme smotanou. Povaríme päť minút a prisypeme postrúhaný čedar. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a korením. Knedličky rozložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a zapečieme v rozohriatej rúre.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu