Zapekané špenátové guľky z krupice
			   Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Knedličky: | |
| 400 ml |  | 
| 200 g |  | 
| 40 g |  | 
| 2 ks |  | 
|  | |
|  | |
| 300 g čerstvý |  | 
| Omáčka na zapekanie: | |
| 1 ks |  | 
| 100 g prerastená |  | 
| 250 ml |  | 
| 100 g |  | 
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca. 
- 2
Odstavíme z ohňa a postupne zapracujeme vajcia. Zo zmesi tvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode približne 6 minút. 
- 3
Na panvici opražíme slaninu nakrájanú na drobné kocky, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Podlejeme smotanou. Povaríme päť minút a prisypeme postrúhaný čedar. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a korením. Knedličky rozložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a zapečieme v rozohriatej rúre. Tiež guľky:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu