Špenátové guľky
Špenátové guľky

Zapekané špenátové guľky z krupice

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
Zapekané špenátové guľky z krupice
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Knedličky:
400 ml
200 g
40 g
2 ks
300 g čerstvý
Omáčka na zapekanie:
1 ks
100 g prerastená
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca.

  2. 2

    Odstavíme z ohňa a postupne zapracujeme vajcia. Zo zmesi tvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode približne 6 minút.

  3. 3

    Na panvici opražíme slaninu nakrájanú na drobné kocky, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Podlejeme smotanou. Povaríme päť minút a prisypeme postrúhaný čedar. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a korením. Knedličky rozložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a zapečieme v rozohriatej rúre.

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný recept, načiso jsem na něj dostala chuť na túto dobrotu. Povedené dílo, se kterým se dá pracovat, díky Mistře!
frezia
Pekny recept, vyskusam, ale bez zapekania.
haji
Dovětek: když vidím toto úžasné foto, umím si recept představit na Velikonoce - zeleno bílé vejce které půjdou kombinovat s lecčím. Oh, už to vidím. Pro začátek zapeču, ať jsem seznámena s originálem a mám do jara natrénováno, už se těším. Škoda, že jsem včera špenát nekoupila, chjo už by to dnes proběhlo.