
Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Kuracie stehná s hubovou plnkou a hubovou redukciou
Zasa som experimentovala. Huby som použila suchohríby a masliaky.

Hubové rezníky
V starej kuchárskej knihe som našla hubové rezne. Skôr mi pripomínajú harulu bez zemiakov :-)

Lokše s makom a čerešňami
Veľmi jednoduché a chutné jedlo. plnila som ich s mletým makom a čerešňami.

Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...

Panenka so šalátom
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme. Troška pokvapkáme s olivovým olejom. Necháme odležať v chladničke aspoň...

Pohánkové rezance s mrkvou, cukrovým hráškom a hubami
Pripravíme suroviny. Rezance uvaríme podľa návodu na obale.

Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v čistej vode.

Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Soté so zemiakovou plackou
Chutné a zaujímavá kombinácia, na placky tu už sú recepty tak ho nepíšem.

Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...

Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou
Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!

Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...

Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí neodmietnu na obed teplý sladký pokrm? My veru áno. Ovocných guliek sme sa už niečo napripravovali, ale tieto vás očaria svojou jednoduchosťou....

Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom
Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá...

Zapekaná zelenina s hermelínom
Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny......

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....

Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...

Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...