Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....
Brokolica so šunkou, syrom a s mrkvičkou
Toto papaníčko má moja polovička najradšej. Veľmi často robíme brokolicu. No teraz som ju trošku...
Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...
Jahňacie s tekvicou
Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou...
Veľkonočný losos
Základ na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Slaný trhanec bez lepku
Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi...
Kačica na pomarančoch so šalviou
Kačica patrí k jedlám, ktoré pripravuje šéfkuchár Igor Čehy najradšej, a nám odtajnil, ako...
Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...
Teľacie rezne so špenátovou plnkou
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.
Bezlepkové zemiakové placky
Zemiaky a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme 3 strúčiky prelisovaného...
Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...
Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
Kurací mix balíček à la Slávkův pytlík
Jéé, Ferko přijel, uděláme si týden východoslovenské kuchyně!!! Aj keď ma čakal týždeň s vareškou,...
Kurča s gaštanovou plnkou
Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme...
Iç pilav
Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k...
Šúľance s lososom a omáčkou
Z uvarených zemiakov, múky, vajec a soli vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance...
Braffčová rýchloffka (ffotorecept)
Také niečo jednoduché, po vyšmejdení špajze a chladničky posplietané, pomotané. Ale dobré. :-)
Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.
Morské mäkkýše JADRANČICE
Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať...
Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...
Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v čistej vode.
Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom
Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.
Arašidové kuracie karí s jazmínovou ryžou
Krémové, sýte a plné chutí. Jednoduché arašidové kuracie karí s jazmínovou ryžou SOS.