Plnený kapustný list
Plnený kapustný list

Kapustný list plnený tempehom a ryžou

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. októbra 2017
Kapustný list plnený tempehom a ryžou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks menšia
200 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v slanej vode domäkka a necháme vychladnúť. Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúb a ponoríme ju vcelku do vriacej vody. Kapustu necháme vo vode 5–10 minút, až kým nezmäkne. Potom kapustu schladíme v studenej vode s ľadom. Listy z kapusty odlupujeme po jednom pomaly, aby sa nepolámali.

  2. 2

    Ryžu zmiešame s tempehom, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme použiť aj čerstvé bylinky (majorán). Kapustné listy naplníme touto zmesou a dôkladne zrolujeme.

  3. 3

    Do hrnca alebo pekáča dáme naspodok kyslú kapustu, navrch poukladáme plnené kapustné listy. Jemne podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C hodinu. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

zinnajdha
používam surovú ryžu, lebo keď sa tak dlho varí, nechutí nám.
zolik
@Julica (26.10.2017 18:40)
aj ja dakujem, tiez som nevedala :-( ale uz viem :-)