Kapustný list plnený tempehom a ryžou
Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. októbra 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ryžu uvaríme v slanej vode domäkka a necháme vychladnúť. Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúb a ponoríme ju vcelku do vriacej vody. Kapustu necháme vo vode 5–10 minút, až kým nezmäkne. Potom kapustu schladíme v studenej vode s ľadom. Listy z kapusty odlupujeme po jednom pomaly, aby sa nepolámali.
- 2
Ryžu zmiešame s tempehom, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme použiť aj čerstvé bylinky (majorán). Kapustné listy naplníme touto zmesou a dôkladne zrolujeme.
- 3
Do hrnca alebo pekáča dáme naspodok kyslú kapustu, navrch poukladáme plnené kapustné listy. Jemne podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C hodinu. Podávame so zemiakmi.
Tiež kapustný list:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A môj dodatok: mňam, tempeh!
aj ja dakujem, tiez som nevedala :-( ale uz viem :-)