5
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1,5 kg
2 ks
2 ks
 hrsť
250 ml
1 ks
1 PL
0,5 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL sušená
1 ČLsušená
3 lístky
5 guľôčiek




Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme cibuľu a cesnak, kde potom pridáme červené papriky sušené, umyté mäso, ktoré predtým nakrájame na kocky a popražíme 5 min s cibuľou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu bez šťavy, kapustu neumývá, mám radšej troška kyslejší guláš a trocha spolu zmiešame a popražíme spolu asi dalších 5 min. Potom to zalejem vodou, pridám horčicu, soľ, piper, bobkový list a bujón podľa vlastnej chuti a dusíme asi pol hodinky.

    Segedín  - obrázok 1
  2. 2

    V osobitnom hrnci si uvarím sušené huby, ktoré ak sú mäkké a uvarené precedím a umyjem a pridám ich do hrnca s mäsom a kapustou, môžem ich aj trochu pokrájať. Ak sú huby veľké a dusím ďale aj s mäsom podľa potreby, aby bolo mäso mäkké, nakoniec to zahustím so smotanou a múkou, ktoru som si predtým rozmixoval, tiež zahustíme podľa potreby a necháme trochu povarit, nech sa to trochu stiahne, podávame najradšej s knedlíkom.

    Segedín  - obrázok 2

Diskusia k receptu

mirop
to je len zla fotka ci si na papriku zabudol?
kuchticka
zVLASTNY-NEOBVYKLY SEGEDIN.
Prave zajtra potrebujem rychlo navarit pre navstevu, skusim podla teba, len mam iba kyselu smotanu a vela, musim kapustu kyselu kombinovat z cerstvo nakrajanou hlavkovou kapustou, abych tu kyselost zmiernila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia