Foto: oldshatterhand
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1,5 kg |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
hrsť |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL sušená |
|
1 ČLsušená |
|
3 lístky |
|
5 guľôčiek |
|
|
Postup
-
1
Na oleji si speníme cibuľu a cesnak, kde potom pridáme červené papriky sušené, umyté mäso, ktoré predtým nakrájame na kocky a popražíme 5 min s cibuľou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu bez šťavy, kapustu neumývá, mám radšej troška kyslejší guláš a trocha spolu zmiešame a popražíme spolu asi dalších 5 min. Potom to zalejem vodou, pridám horčicu, soľ, piper, bobkový list a bujón podľa vlastnej chuti a dusíme asi pol hodinky.
-
2
V osobitnom hrnci si uvarím sušené huby, ktoré ak sú mäkké a uvarené precedím a umyjem a pridám ich do hrnca s mäsom a kapustou, môžem ich aj trochu pokrájať. Ak sú huby veľké a dusím ďale aj s mäsom podľa potreby, aby bolo mäso mäkké, nakoniec to zahustím so smotanou a múkou, ktoru som si predtým rozmixoval, tiež zahustíme podľa potreby a necháme trochu povarit, nech sa to trochu stiahne, podávame najradšej s knedlíkom.
Prave zajtra potrebujem rychlo navarit pre navstevu, skusim podla teba, len mam iba kyselu smotanu a vela, musim kapustu kyselu kombinovat z cerstvo nakrajanou hlavkovou kapustou, abych tu kyselost zmiernila.