Foto: pivonka
Prichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, trochu nezdravé - oškvarky, trochu zdravé - kapusta. Recept Zobraziť celý popisPrichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, trochu nezdravé - oškvarky, trochu zdravé - kapusta. Recept už mám veľmi dávno z kalendára pre gazdinky a u nás je veľmi obľúbený.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oškvarky si pomelieme.
-
2
Do uvarených a popučených vychladnutých zemiakov pridáme prísady okrem oškvarkov a zamiesime cesto.
-
3
Vyvaľkáme na doske a pokrájame na menšie obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme trochu oškvarkov
-
4
a sformujeme do valčeka.
-
5
Valčeky vyvárame vo vode.
-
6
Uvarené valčeky podávame s dusenou kyslou kapustou.
S tým strážením cholesterolu je to fakt niekedy ťažké. Nedávno si mi jedna známa poťažkala, ako si dáva veľký pozor na stravu a aj tak ho má zvýšený a jej manžel, ktorý zje, čo vidí a na raňajky má najradšej ham and eggs, ho má taký, že mu ho môže každý závidieť. Čo narobíš - cest la vie.
budú domáce škvarky tak vyskúšam