Oškvarkové valčeky

pivonka - fotkapivonka, 21. novembra 2011
Oškvarkové valčeky
Foto: pivonka

Prichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, trochu nezdravé - oškvarky, trochu zdravé - kapusta. Recept Zobraziť celý popisPrichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, trochu nezdravé - oškvarky, trochu zdravé - kapusta. Recept už mám veľmi dávno z kalendára pre gazdinky a u nás je veľmi obľúbený.

30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g uvarené
100 g
100 g
1 ks
trošku
40 g
Plnka:
 mleté (posekané)




Postup

  1. 1

    Oškvarky si pomelieme.

    Oškvarkové valčeky - obrázok 1
  2. 2

    Do uvarených a popučených vychladnutých zemiakov pridáme prísady okrem oškvarkov a zamiesime cesto.

    Oškvarkové valčeky - obrázok 2
  3. 3

    Vyvaľkáme na doske a pokrájame na menšie obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme trochu oškvarkov

    Oškvarkové valčeky - obrázok 3
  4. 4

    a sformujeme do valčeka.

    Oškvarkové valčeky - obrázok 4
  5. 5

    Valčeky vyvárame vo vode.

    Oškvarkové valčeky - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené valčeky podávame s dusenou kyslou kapustou.

    Oškvarkové valčeky - obrázok 6

Diskusia k receptu

ainy
Dobrotka, skusim aj ja. Dakujem za napad :-)
lyali
Fajná obmena zemiakových knedlí :-) KK :-)
myis
Podobný recept ako české chlupaté knedlíky.Výborné. Dajú sa naplniť ešte náplňou z mletého údeného mäsa a slaninky a jesť tiež s dusenou kyslou kapustou.
dorisa
NO........aké krásne, hneď by som sa ponúkla.
hortenzia51
@myis tvoj návrh je lepší -chlupaté knedličky-tie škvarky sú veľmi mastné sami cholesterol, ale každy jeme to čo nám chutná....
valeri
No mňam, síce cholesterolová bomba, ale ked sa to neje často prečo nie. Aj lekári vravia zo všetkého s mierou :-)). Ukladám si recept, len škoda, že už pár rokov, ako sú deti preč z domu a nerobím zabíjačku, o domácich oškvarkách môžem len snívať.
dogagador
no ano, dam si povedat, budem robit skvarkove pagaciky, zostane ak na toto :-)
pivonka
Ďakujem vám všetkým za priaznivé komentáre. @hortenzia51 , ja viem, váhala som, či pridať, mnohí budú mať výhrady. Zas na druhej strane - kde budú zabíjačky, tam budú aj voňať oškvarky a zjedia sa tak či tak. Toto je jediný recept čo poznám, že sa môžu oškvarky dať do varenia (teda nie do pečenia) a nevarí sa často. Ja sama som ho nevarila možno niekoľko rokov, lebo som nemala prístup k dobrým oškvarkom. A veď, kto nechce, neuvarí.
S tým strážením cholesterolu je to fakt niekedy ťažké. Nedávno si mi jedna známa poťažkala, ako si dáva veľký pozor na stravu a aj tak ho má zvýšený a jej manžel, ktorý zje, čo vidí a na raňajky má najradšej ham and eggs, ho má taký, že mu ho môže každý závidieť. Čo narobíš - cest la vie.
zdenkas
Výborné papaníčko,raz za čas si môžeme dopriať aj takéto vraj nezdravé.
garanco
Dobrý nápad, keď budem mať škvarky, vyskúšam!
daewootn
....zemiakové cesto milujem o pagáčikoch ani nehovorím, vyzerá to na /1*/ a fotopostup podobne, ďakujem za dobrý recept....
pivonka
Som rada, že vás môj recept zaujal. Ďakujem za komentáre.
vavan
vyzerá to vynikajúco,verím že to aj tak chutí,ukladám do KK keď
budú domáce škvarky tak vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia