Pečené kura s chuťou husaciny

babkamt - fotkababkamt, 15. mája 2011

Suroviny

1 ks
1 ks
3 -4 strúčiky
1 čl




Postup

  1. 1

    umyté kura pred pečením natriem cesnakom,osolím ho,posypem rascou.dám ho piecť.Počas celého pečenia kura podlievam čiernym pivom. Znamená to , že nepodlievam vodou ani nepridávam olej, len podlievam pivom. Takto upečené kura má chuť husaciny.

Diskusia k receptu

mataliptak
to je vynikajúce , ja to často robím ale bez cesnaku , ešte aj to mäsko dostane od toho čierneho piva tmavšiu farbu a je aj farbou aj chuťou ako kačka :-) a je to rýchlovka , super:-)
frezia68
Konkuruješ Slovenskému Grobu,aj tam pečú výborné húsky :-)))
vladkaku
...poznám... ale dávno som to nerobila, vďaka za tip, kurčatá traste sa!!!
3sandra3
to nepoznám veru... vyskúšam.... aj keď bývam v Slovenskom Grobe, husku často nepapáme
svetlana9
ja to robím takto : kurča nasolím a veľmi veľa posypeme celou rascou. Nechám ho chvíľu postáť. Medzitým si obielim jablká, ktoré mu dám do bruška. Prvých 20 min ho nechám vo vyhriatej rúre zakryté alobalom, potom odokryjem a polievam pivom počas pečenia. Skutočne je mäsko kuraťa od neho tmavšie a fakt to chutí ako niečo medzi kačkou a húskou. Podávam s knedlíkom a červenou kapustou.
babkamt
máš pravdu svetlana9 ,aj ja som ho dávno nerobila,takže už je načase ho spraviť.Viem,že každá z nás má mnoho receptov,tento recept som našla v najstaršej písanke,je ešte z minulého storočia z roku 1969,kedˇsom sa vydala.Kým som bývala doma,nebolo mnoho príležitostí variť,mama bola doma,boli sme 4 deti,zvŕtala sa okolo nás a nebohý otecko bol vynikajúci kuchár,ešte za totality varil aj vo Viedni.Po vydaji som bola hodená do vody,musela som sa naučiť nariť.
babkamt
môže byť,tak ako sa vracia móda,tak sa vracajú aj staré osvedčené recepty
jody
Je to dobrota, my to doma voláme Kurahus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia