Domáce bravčové karé v hruškovo-smotanovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed..veľmi chutné rezníky so zemiakovou kašou..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (vykostené domáce) |
|
|
|
|
|
2 PL (domáca) |
|
cestíčko: | |
200 ml |
|
5 PL |
|
|
|
4 ks (pokrájané na kocky) |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Bravčové karé som umyla , osušila, vyklepala, osolila a okorenila..nechala som postáť, pokiaľ som pripravila cestíčko..
-
2
Do misy som dala múku, soľ,vajcia, prášok do pečiva a smotanu..vymiešala som hladké cestíčko ako na palacinky..hrušky som pokrájala na kocky, nešúpala som ich...pridala som do cestíčka a všetko som zmiešala..
-
3
na panvicu som dala roztopiť masť, mäso som najprv poprášila múkou a tak som ho vložila do cestíčka..hrušky sa neudržia všetky na cestíčku, treba im pomôcť, aby sa dostali všade...už na vložený rezeň som poprikladala hrušky, ktoré opadali počas prepravy na panvicu...plameň som znížila, rezeň som zakryla pokrievkou, aby sa poriadne prepiekli..
-
4
ešte som ich obrátila a dopiekla pod pokrievkou..pokiaľ sa rezne vyprážali, pripravila som si zemiakovú kašu..do kaše som použila zbytok smotany a dobre vymiešala..
-
5
vypražené som vyložila na kuchynský papier..
-
6
rezník v reze: je nadýchaný a vysoký..to robia tie hrušky a verte mi, že sa k sebe báječne hodia..
-
7
všetky rezníky vypražené..
-
8
hotový obed som uložila na taniere..vhodný je akýkoľvek šalátik, trebárs aj na rýchlo urobený hruškový kompót so škoricou...prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu