Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...
Focaccia so zemiakmi a rozmarínom
Recept na tuto focacciu som dostala na moj email. Mali sme ju na obed s nakladanou...
Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...
Fazuľka na strúhanke
Zbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto...
Seitan s paprikou
Z múky a vody pripravíme cesto. Ja ho robím v pekárničke na chlieb, program rezancové...
Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...
Býčie medailónky s cibuľovými kolieskami
Nakrájané, jemne naklepané medailónky (3 ks na porciu) osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom,...
Pečený králik na rasci a rozmaríne
Rozporcujeme si králika podľa postupu: http://www. kuchyna. megdesign. sk/ako-rozporcovat-kralikazajaca/
Vynikajúca marináda podľa mamky
Odporúčam! Je to vynikajúca marináda na vypečenie kuracieho mäska. Rýchle a chutné, najlepšie ak postojí...
Plnené kuracie rezne so šampiňónovou zálievkou
Kuracie mäso je u nás top. Ponúkam aj Vám tento dobrý a nenáročný obed.
Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D
Vegánske bolognese
Vegánske alebo vegetariánske bolognese sa väčšinou robí zo sójovej drte (granulátu), ktoré ste možno už vyskúšali....
Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj...
Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...
Jahňacie lýtko s maslovým špenátom
Jahňacie lýtka dáme piecť s mrkvou a petržlenom podliate vývarom. Pečieme pri 180 stupňoch asi tri...
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...
Baklažánové rolky s mozzarellou
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.
Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.
Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...
Kapor pod perinou
Chcela som skúsiť rybu na nejaký iný spôsob, tak som čosi vymyslela a výsledok? Posúďte sami......
Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...
Biftek so zelenou fazuľkou a sušenými paradajkami
Biftek versus steak. Niekde som sa dočítala, že biftek alebo beefsteak sa pripravuje vždy a...
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.