Pečené kurča
Pečené kurča

Kurča s kapustovou plnkou

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017
Kurča s kapustovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
400 g
1 ks
100 g prerastená
800 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a osušíme. Cibuľu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Slaninu tiež nakrájame na kocky.

  2. 2

    Cibuľu, slaninu, kyslú kapustu zmiešame dokopy a dochutíme soľou a korením. Touto zmesou naplníme kurča.

  3. 3

    Do pekáča poukladáme osolené a okorenené zemiaky, navrch položíme kurča, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 60 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kapusta a másko to je zaručená kombinácia. @Bardoska myslíš, že by sa dal tento recept aj na grile?
To by stálo za skúšku...možno aj s kačicou?
Ako plnku som ešte nerobila, ale nápad nie zlý, za skúšku naozaj stojí...vždy dávam kapustu pod kurča