
Kurkumové kuracie stehienka
Ak máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte....

Ryžovka – Nápik pre Bábiku a jej levočvorgľov, tentoraz aj pre švagra Luxiho
Určite ste si všimli recept – Viedenská knedľa vo forme – ktorý uverejnila Jerica. Ja som...

Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...

Špagety s tuniakovými guľkami
Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok, trošku som posnorila po nete a našla som...

Bravčový fašírko-hamburger plnený brie
Ja viem že hamburgery sa robia z hovädzieho a že sa tam nepridáva múka a vajce ale...

Hovädzie so zeleninou
Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...

Palačinky s máslovo-skořicovýma jablíčkama
Jen obyčejné palačinky s jablkovo-máslovou náplní.

Jarná rolka s čerstvou rybou
Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany...

Tvarůžkové špízy
Mám ráda experimenty se sýry. Tvarůžky mám vždy k dispozici a ikdyž jsem tento recept dělala...

Špenát s príchuťou Indie
Spenat moze byt podavany s ryzou, alebo s varenymi zemiakmi.

Frikadelky s boloňskou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, korením, soľou, nakrájanou cibuľou a necháme 20 minút odležať....

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

Snehový karfiol
Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň)....

Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry...

Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.

Koláč s brokolicou, kuracím mäsom a cherry paradajkami
Brokolicu rozdelíme na ružičky a dáme variť 3 minúty. Potom scedíme a prelejeme studenou vodou.

Losos - najchutnejší na svete!
Milujem lososa, preto aj väčšina mojich receptov na tému - LOSOS na veľa spôsobov.

Zdravé hokkaido rizoto
Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, keď je skoro hotová pridáme cesnak, orestujeme. Pridáme tekvicu...

Krémová paradajkovo-papriková polievka
Kto má rád papriku a paradajky si príde na svoje. Voňavá chutná hustá polievka s bylinkami...

Zapečené bravčové rezne so syrom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme na okrajoch nakrojíme, osolíme a sprudka po oboch stranách opečieme na oleji,...

Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka
Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....

Morčacie kúsky na červenej karí paste
Môj syn má rád morčacie mäso a ja zase rada jeho rýchlu úpravu. Chcel, aby...

Cuketovo-špenátový prívarok s opečenými šampiňónmi
Na oleji si opražíme nakrájaný pór.

Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...

Tatarák z lososa (Tartare de saumon)
Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)

Plnené bravčové rezne
Mäso vykostíme a nakrájame z neho dvojrezne tak, aby na spodnej časti držali spolu. Tĺčikom...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....

Kuracie rolky plnené kápiou
Jednoduchý, ľahký a rýchly recept :) Zvykla som takéto rolky veľmi často jedávať, keď som...