
Kuracie prsia plnené plnenou kapiou
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....

Panenka s pyré z červenej šošovice
Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri...

Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou
Tento recept je originálne zo sobieho mäsa. A keďže na Slovensku sa nedá kúpiť, tak sa dá...

Bravčový ostrý biftek podľa redakcie trochu inak
Ako už hovorí názov, je to recept redakcie, ale bez foto. Ja som ho...

Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...

Domáce zemiakové pirohy
Nevedela som čo dnes variť, ostali mi zvyšné zemiačky od nedele, tak som uvarila pirohy....

Detvianske salašnícke bryndzové halušky s klobáskou
Pre pár rokmi sme boli na salaši pri Detve na tieto vynikajúce bryndzové halušky... už aj som...

Langoše s bylinkovým dresingom
Z múky, mlieka, vody, kyslej smotany, droždia a zo štipky soli pripravíme vláčne...

Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila....

Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...

Kuracie pečienky v slaninke
Kuracie pecienky mam velmi rada na tento sposob. Su chrumkave, stavnate. V lete ich...

Polievka minestrone
Inšpiráciu na tento recept som našla v mojom obľúbenom časopise , , Dobré jedlo , ,...

Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...

Pečený tostolobik
Děti se zase jednou sjely na návštěvu a tak se mi zdála celá pečená ryba na stole...

Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

Syrové tortellini
Na panvici urestujeme na kolieska nakrájaný pór, prelisovaný cesnak a na kocky pokrájanú šunku.

Generál Tso-s Chicken
Poznáte toto jedlo? Recept v slovenčine som nenašla. Je to trochu "piplačka", ale výsledok stojí zato....

Thajské kuracie karí
Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú...

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Cannelloni
Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))

Na slano zapečené palacinky
Včera som kúpila tvaroh na palacinky, ale dnes ma prešla chuť na sladký obed, tak...

Nadýchané syrové bochníčky
Vynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho...

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku...

Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku a krátko spolu opražíme.

Syrové špízy v pivovom cestíčku
Tento receptík som objavila v jednom časopise, veľmi ma zaujal a tak som ho vyskúšala a celá...

Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...

Guláš z tekvice hokkaido s hubami
Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa...

Kečupové rezne
môžu byt v chladničke aj 6 dní, a tak žiadna navšteva neprekvapí. pohostenie je za chvilu hotové