Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom fotorecept

elixir - fotkaelixir, 5. februára 2014
Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept)
Foto: elixir

Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 ml
3 vetvičky
1 ks (biela časť a mäkká zelená)
1 PL
Knedlíky:
0,5 l
1 ČL
125 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Z vody, soli a polenty uvaríme hustú kašu. Na najslabšom plameni ju potom necháme 10 minút dusiť pod pokrievkou za občasného premiešania.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým očistíme a na kolieska nakrájame pór, pod pokrievkou ho 5 minút podusíme na lyžici oleja na panvici. Vyberieme ho a odložíme bokom.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hotovej kaše vmiešame dve lyžice oleja pre zjemnenie. S pomocou dvoch lyžičiek formujeme knedlíky, ukladáme ich na olejom potretý tanier a necháme ich vychladnúť.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu dáme ďalšiu lyžicu oleja a knedlíky osmažíme.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme rozmrvenú fetu, lístky majoránu a privedieme ich k varu.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver všetko spojíme a omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V recepte do knedlíkov pridávali aj parmezán (40g), kto ho má rád, smelo do toho. Je to taký základný recept, ktorý by sa dal tiež podochucovať, v závislosti od toho, s čím ich pripravujeme... dať bylinky, alebo pretlačený cesnak či trochu horčice, miesto cesnakového oleja dať iný, alebo maslo... Fantázii sa medze nekladú, s "cestom" sa pracuje veľmi dobre.

    Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

soncya
Páči sa mi aj už aj je v KK. Hľadám niečo z kukuričnej múky, tak skúsim a určite dám vedieť.
manya
ukladám a vyskúšam, niečo podobné som dávnejšie robila a chutilo.
pusta
pozorne som si receptík prečítala, veľmi zrozummiteľný postup, výsledná chuť vynikajúca, výborne skombinované suroviny a hlavne zdravé :-)
len sa chcem spýtať akú polentu si použila - kukuričnú krupicu alebo instantnú polentu? a cesnakový olej tiež olivový, tak sa mi vidí :-)
dakujem za odpoved.
5*****
pusta
ešte, nemyslím, že je to kukuričná múka a gnocchi sú veľmi autentické :-)
páči sa mi aj možnosť variability veľmi :-)
jamalinka
je možné kúpiť tú polentu aj u nás na Slovensku ak áno kde prosím ?
danda3
Úžasný recept, všetko podľa mojej chuti.♥
soncya
Robila som dnes na obed, boli vynikajúce. Odporúčam.
soncya
Teda tie knedličky. Omáčku som robila hubovú smotanovú.
betka33
polenta je vyborna ked sa pol napol vari z mlieka a vody,a ja pridavam trochu masla do nej a syru tvrdeho. niekedy ju plnim do formy biskupskeho chlebika a po vychladnuti vyklopim a krajam, dalej sa moze aj opiect aj vyprazat. ale s tym porom a fetou to musi byt genialne. je to taka zmena stale po zemiakoch , ryzi a cestovinach. moja kamoska ju rada na koniec opecenou cilbulkou dochucuje aj, to mi chuti. vdaka za ten recept , zase mame dalsiu moznost inak polentu pripravit.