Foto: teniska
Skúšam recepty z knihy Sladkosti bez výčitiek :) veľmi príjemná, horká chuť.
Postup
-
1
Rozpustila som čokoládku (ak chcete trošku sladšie, dajte čokoládu s nižším percentuálnym zastúpením kakaa - ja keby som mala doma, dám 99% :D ) s maslom vo vodnom kúpeli. Rozpustené necháme vychladnúť a primiešame Amaretto. Mleté mandle zmiešame so stéviou a následne primiešame k čokoládovej zmesi. Ako posledné primiešame arašidové maslo/pyré a vymiešame. Hmotu šupneme do chladničky, nech trošku stuhne, aby sa dali formovať guličky. Po takých 20-30 minútach vyberieme, formujeme guľôčky a dávame do malých košíčkov. Skladujeme v chladničke.
@babidka - gaštanové má inú textúru či hustotu či ako to povedať. Arašidové je také krémové, takže skôr asi to mandľové alebo orechové :) želám veľa šťastia a dúfam v zverejnenie výsledku :)