Hovädzie líčka na víne s pečenými jablkami
Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
140 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie líčka očistíme a zbavíme blán. Mäso prudko opečieme z obidvoch strán v panvici.
- 2
Na oleji urestujeme cibuľu a cesnak, pridáme pretlak a mäso, podlejeme červeným vínom a vodou (alebo vývarom), osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka.
- 3
Umyté jablká pokrájame na štvrtiny, zbavíme jadierok a spolu s očistenou šalotkou a maslom dáme na plech na 10 minút piecť do rúry zohriatej na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu