Hovädzie líčka na víne s pečenými jablkami

Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Hovädzie líčka na víne s pečenými jablkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo hovädzie plece)
100 g
3 ks
200 ml
50 g
100 g
50 g
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie líčka očistíme a zbavíme blán. Mäso prudko opečieme z obidvoch strán v panvici.

  2. 2

    Na oleji urestujeme cibuľu a cesnak, pridáme pretlak a mäso, podlejeme červeným vínom a vodou (alebo vývarom), osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka.

  3. 3

    Umyté jablká pokrájame na štvrtiny, zbavíme jadierok a spolu s očistenou šalotkou a maslom dáme na plech na 10 minút piecť do rúry zohriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia