Kačacie taštičky
Kačacie taštičky

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke

Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 20. novembra 2019
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

300 g
500 ml
50 g
40 g
20 ml
5 g
20 g
20 g
50 g
Teriyaki:
200 ml
200 ml
130 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C asi 2 hodiny (podľa veľkosti stehna).

  2. 2

    Teriyaki : Zmiešame mirin, saké, cukor, sójovú omáčku a necháme miernym varom redukovať (dávame pozor, aby sa teriyaki nespálila).

  3. 3

    Plnka: Kačaciu pečeň opečieme, nakrájame na malé kocky, zmiešame s mäsom obratým z upečených kačacích stehien, nasekanou jarnou cibuľkou a najemno nasekanými shiitake hubami. Dochutíme soľou, korením a najemno nastrúhaným zázvorom.

  4. 4

    Kačacou zmesou naplníme gyoza cesto do tvaru trojuholníkov.

  5. 5

    Takto pripravené dim sum dáme na paru, naparujeme asi 3 minúty, potom zo spodnej strany opečieme dochrumkava a podávame s teriyaki omáčkou, najemno nakrájaným zázvorom a jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu