Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 20. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C asi 2 hodiny (podľa veľkosti stehna).
- 2
Teriyaki : Zmiešame mirin, saké, cukor, sójovú omáčku a necháme miernym varom redukovať (dávame pozor, aby sa teriyaki nespálila).
- 3
Plnka: Kačaciu pečeň opečieme, nakrájame na malé kocky, zmiešame s mäsom obratým z upečených kačacích stehien, nasekanou jarnou cibuľkou a najemno nasekanými shiitake hubami. Dochutíme soľou, korením a najemno nastrúhaným zázvorom.
- 4
Kačacou zmesou naplníme gyoza cesto do tvaru trojuholníkov.
- 5
Takto pripravené dim sum dáme na paru, naparujeme asi 3 minúty, potom zo spodnej strany opečieme dochrumkava a podávame s teriyaki omáčkou, najemno nakrájaným zázvorom a jarnou cibuľkou.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu