Foto: palokuchki
Tento recept som nasla na jednej internetovej stranke.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maso som pomlela na jemno. K masu som potom pridala na drobno nakrajanu cibulu, struhanku, vajicka, sol, korenie a pomletu rascu.
-
2
Vsetko som spolu dobre premiesala.
-
3
Z masovej zmesi som vytvarovala gulicky priblizne velkosti orecha. Prostriedok gulicky som stlacila a vlozila som do nej nastruhanu mrkvu.
-
4
Boky guliiciek som stlacila do kopy a sformovala som priblizne rovnako velke gulky.
-
5
Gulky som potom obalila v hladkej muke
-
6
a oprazila na mierne teplom oleji.
-
7
Ked boli gulky zo vsetkych stran oprazene, pridala som ku nim nakrajanu paradajku a vnat z oregana. Chvilu som este vsetko spolu prikryte podusila. Na koniec som paradajkovu stavu ochutila solou, cukrom a korenim. Gulky som podavala s domacimi rezancami. Gulky su tiez chutne len tak same oprazene so zemiakovou kasou a nejakym zeleninovym salatom.
Diskusia k receptu