Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...
Zeleninové karí
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne...
Filé v strúhankovo-syrovej perine
Porežeme si filé na kúsky a na pekáč pomastený olivovým olejom poukladáme vedla seba. Okoreníme korením na...
Granadiersky pochod
Obľúbené naše jedlo. Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.
Čínske kura mojich chlapcov
Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov...
Zdravá cestovinovo-brokolicová zapekanka
Inšpirovala som sa receptami na Vareche a vytvorila som zdravú variantu zapekaných cestovín s brokolicou a ďalšími...
Cestovina so špenátom
Podobnych receptov je tu asi uz viac. Ale chcem vam ukazat, ako to pripravujem ja....
Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...
Dusená ryba na čínsky spôsob
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu...
Haruľa plnená klobásovým mäsom
Haruľu robím často... občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept. je to...
Kuracie žalúdky-zuzky-na zelerstonkoch
Ďalšia „klasika“ z nostalgických spomienok na moje dávne detstvo. Každý člen našej rodiny mal svoje „One...
Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...
Špišské halušky s ovčím syrom
Halušky sa dajú pripraviť rôzne, ale s ovčím syrom sú jedinečné. Tieto halušky sú veľmi chutné ,...
Domáce fliačky s kalerábom a mrkvou
Obľúbené jedlo, ktoré robím po celý rok. Je to ľahké, vynikajúce jedlo.
Bravčová krkovička na bielej fazuli s lečom
Na dnešný sobotný obed som pripravila veľmi chutný obed. bravčovú krkovičku som robila s lečom a...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v hotely Alt Vent...
Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...
Cícerové halušky zapečené s čerstvými hríbami
Pre všetkých, ktorí z rôznych dôvodov nechcú, alebo nemôžu konzumovať klasickú múku, ponúkam alternatívu....
Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou
Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2...
Parené buchty so slivkami
Priznám sa, že neviem odkiaľ recept mám, lebo je napísaný v mojom zošite s receptami....
Kurací rýchlik
Nechce sa mi variť a ani nič extra vymýšľať, takže - rýchlovka, chuťovka a šetrenie...
Karfiol v karí omáčke
Tento recept som našiel v jednej starej brožúrke "Diétna kuchyňa" z roku 1959, ktorú mám po...
Fazuľa s kyslou kapustou
cez noc namočenú fazuľu /suchú/ dáme variť do slanej vody s čiernym celým korením. Osobitne dám uvariť...
Kvaková polievka, alebo ako prívarok
Kvaka je starodávna zelenina, na ktorú sa zabúda. Tvar má podobný repe. Mladá kvaka je chutná a...
Baranie stehno podľa Louisa
Inšpiráciou receptu bolo diviačie stehno na šípkovej omáčke, ktoré pripravil Louis. Pri diviačom stehne iste...