Thai Chicken Satay

mardo - fotkamardo, 23. januára 2012
Thai Chicken Satay
Foto: mardo

Ako som bol už písal, tieto prsíčka sa mi dostali do rúk po tom, ako som vykostil kura na slepačiu polievočku. Robil som to Zobraziť celý popisAko som bol už písal, tieto prsíčka sa mi dostali do rúk po tom, ako som vykostil kura na slepačiu polievočku. Robil som to deň pred varením, takže som mal čas si to pripraviť.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
45 ml
2 lyzice
2 strúčik
1 ks na drobno nakrajana
2 lyzice čerstvý nastrúhaný
1 ks
250 g
2 lyzice vlažná




Postup

  1. 1

    Poviem Vám ingrediencie. Na marinádu som použil, na dva prsia cca 70ml sójovej omáčky, vodu, jednu limetku, cesnak, jarnú cibuľku, zázvor a chilli. Do misky nakrájame prsia na pásiky, ani hrubé ani tenké, také akurát. Pridáme sójovú omáčku, šťavu z limetky, približne dve polievkové lyžice, na malé kocky nakrájané dva stúčiky cesnaku, nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor, tiež dve lyžice; jednu lyžicu nakrájaného chilli a vodu, tiež dve lyžice. Premiešame a marínujeme do rána. Na druhý den masko len sprudka orestujeme. Ako prílohu som zvolil basmatti ryžu. Mäso po naservírovaní na tanier polejeme marinádou. Nech Vám chutí!

    Thai Chicken Satay - obrázok 1
  2. 2

    varim

    Thai Chicken Satay - obrázok 2
  3. 3

    varim

    Thai Chicken Satay - obrázok 3

Diskusia k receptu

bejgi
@Mardo , začiatok veeeeľmi dobrý, jedlá na moje gusto, u mne dobrý :)))
afataga
priznam sa ze nerozumiem postupu, to si varil ? alebo prazil? alebo co?
danculka
Si riadny kuchár,ako pozerám,chutné..predpokladám,že si to z tej marinády vabral a opražil na oleji,alebo si to dusil v tej marimáde...
bejgi
@afataga , ja to dávam zapiecť prudko na oleji v panvičke a potom podusiť, fajne pustí šťavu, tak neviem, asi zabudol a mäsko je ako suši :)))
bejgi
...ináč basmati ryža je naj ryža :)
mardo
Zdravím Vás! Ďakujem za komentáre, zároveň sa ospravedlňujem, masko krátko orestujeme. Pokial by som ho tam nechal dlho, stvrdo by. Zároveň, marinada nie je zložená tak aby šla ako omacka. Zrazila by sa na panvici. Opravim to.
mardo
Ďakujem, posnazim sa aj naďalej. ;-)
mardo
@afataga
@bejgi
dievcence, masko kratko orestujem, pokial by som kuracinu dlho opekal vypustila by vsetku stavu a ostala by sucha. takze nedusit. s kuracinou len rycho na panvicu a po chvili na tanier.
korbacik
... šikovný, a tá marináda nemá chybu:) Páči sa mi, že aj na konečnej úprave si popracoval. Vidieť, že Ťa to baví. Ukladám a pekný deň.
evas13
Uf dobrééé a šup do KK, marináda je netradičná.

zuzliak
ty tu teraz budes vareny peceny, len pockaj :D este len teraz zacnes varit na plne obratky :D prajem vela sil :)
mardo
@korbacik
no nez to pustim k stolu, pohram sa. ono, dizajn predava. ;-) dakujem
mardo
@zuzliak
no to dufam. hehe, ono je to viac nez prijemne a vravim az tak velky ohlas som necakal.
orchidea
priipájam sa k pochvalám, tiež sa mi tvoj recept páči, rada robím takéto marinované kuracie mäsko, ukladám si recept
janger
Takto podobne marinujem aj ja prsicka. Uz som davno nerobila....Veru zase spravim, robis chute :-).
cistinka
:-) kuracie špízy satay som robievala veľmi často a vyzerali presne ako v odkaze @2010 ... preto ma teší, že ja som ich robila správne :-)
mardo
ano viem. ma ale vela obdob. zaklad ale je taky aky je tento recept, akurat ze som to negriloval a nedal na palicky. este sa k tomu robi aj omacka s masla arasidoveho sa mi zda.
mardo
mne sa to pacilo naservirovat takto s ryzou. dik za linky kazdopadne.
sneica



jedlo urcite super paci sa mi aj uvodne foto...
kuchtik84
Veľmi dobré, dnes odskúšané, len na tom foto je to tak pod jeden zub :) Treba si poriadne naložiť, že to chutné.
maria7
mardo,suhlasim s 2010, mam s tym nejaku tu skusenost, lebo som 2 roky robila v Thai Diamont restaurant, 3 roky v Malaysian Chinese restaurant a neviem o ziadnej inej obmene. Chicken satay to boli kuracie spizy poliate arasidovou omackou a podavali sme to s dusenou ryzou a zelenou fazulkou.Dufam,ze sa ta to nedotklo co som napisala,lebo tvoj recept moze byt dobry, chutny, ale nie je to chicken satay,ale marinovane kuracie maso a ta marinada ozaj nema chybu. Inac si velmi sikovny a je to velmi pekne,ze mas zaujem o varenie.
mardo
@maria7 , varil som to podľa kucharskej knihy, myslím anglickej, neviem presne a tam to bolo takto. Sak ja sa nehadam, receptov je veľa. Všetko v pohode, ja som Hobby kuchár. :-)
maria7
mardo,nevadi podla akej kucharskej knihy si to robil,hlavne ,ze to chutilo. Mas pravdu,receptov je ozaj vela. Ved tu o nic nejde, co si navarime, to si aj zjeme.Nech ta to neodradi,inac mas dobre recepty, len tak dalej.Nuz, v kazdom veku sa clovek uci, zdokonaluje, nadobuda vlastne skusenosti.Takze tu sa niet co hadat.Prajem ti, prijemny weekend.
mike
Mozno som dal priveľa zázvoru, ale osobne mi moc masko na takýto spôsob nechutilo. Avšak sto ľudí, sto chutí...