Foto: mardo
Ako som bol už písal, tieto prsíčka sa mi dostali do rúk po tom, ako som vykostil kura na slepačiu polievočku. Robil som to Zobraziť celý popisAko som bol už písal, tieto prsíčka sa mi dostali do rúk po tom, ako som vykostil kura na slepačiu polievočku. Robil som to deň pred varením, takže som mal čas si to pripraviť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
45 ml |
|
2 lyzice |
|
2 strúčik |
|
1 ks na drobno nakrajana |
|
2 lyzice čerstvý nastrúhaný |
|
1 ks |
|
250 g |
|
2 lyzice vlažná |
|
Postup
-
1
Poviem Vám ingrediencie. Na marinádu som použil, na dva prsia cca 70ml sójovej omáčky, vodu, jednu limetku, cesnak, jarnú cibuľku, zázvor a chilli. Do misky nakrájame prsia na pásiky, ani hrubé ani tenké, také akurát. Pridáme sójovú omáčku, šťavu z limetky, približne dve polievkové lyžice, na malé kocky nakrájané dva stúčiky cesnaku, nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor, tiež dve lyžice; jednu lyžicu nakrájaného chilli a vodu, tiež dve lyžice. Premiešame a marínujeme do rána. Na druhý den masko len sprudka orestujeme. Ako prílohu som zvolil basmatti ryžu. Mäso po naservírovaní na tanier polejeme marinádou. Nech Vám chutí!
-
2
varim
-
3
varim
tak to potesi dvojnasobne taketo konstatovanie. dakujem!
@bejgi
dievcence, masko kratko orestujem, pokial by som kuracinu dlho opekal vypustila by vsetku stavu a ostala by sucha. takze nedusit. s kuracinou len rycho na panvicu a po chvili na tanier.
Dakujem
dufam ze bude chutit, daj vediet potom
no nez to pustim k stolu, pohram sa. ono, dizajn predava. ;-) dakujem
dufam ze Vam bude chutit. daj vediet potom
no to dufam. hehe, ono je to viac nez prijemne a vravim az tak velky ohlas som necakal.
Satay je metoda pripravy v Thajsku.Tak ako maju europske jedla presne postupy to iste plati aj v azii.
www.templeofthai.com/recipes/chicken_satay.php...
varecha.pravda.sk/recepty/moje-oblubene-kuracie-satay/768...
jedlo urcite super paci sa mi aj uvodne foto...