Bravčové karé s hroznovou omáčkou

dada777 - fotkadada777, 13. júla 2013
Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Foto: dada777

Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby v kombinácii s hroznom dodajú omáčke úžasnú chuť, ktorá Zobraziť celý popisMoja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby v kombinácii s hroznom dodajú omáčke úžasnú chuť, ktorá už nevyžaduje žiadne dochucovanie koreninami. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu a pre alergikov na korenie.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ČL
asi 250 ml
asi 150 g (menší strapec)




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, nasolíme a na troche oleja prudko opražíme. Pridáme asi 250ml vody a dusíme domäkka.

  2. 2

    Potom mäso vyberieme zo šťavy a odložíme do uzatvárateľnej misky. Do šťavy pridáme 2 čajové lyžičky špaldových otrúb, chvíľku dusíme a po chvíľke pridáme bobuľky hrozna, ktoré sme predtým umyli a narezali na polovice. Hrozno necháme chvíľu dusiť bez pokrievky a po dovarení bobuľky vyberieme naberačkou, tyčovým mixérom ich dohladka rozmixujeme a potom vylejeme do zvyšnej šťavy.

  3. 3

    Nakoniec ešte raz v hrnci dôkladne rozmixujeme. Takúto rozmixovanú omáčku ešte privedieme do varu a necháme chvíľu variť pri odkrytej pokrievke, aby sa z omáčky odparila prebytočná voda a získala potrebnú hustotu. Ku koncu varenia pridáme do omáčky mäso a odstavíme. Podávame s bulgurom alebo ryžou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia