Komerčný recept
Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.
porcie
príprava
Suroviny
800 g (nakrájané na 2 cm hrubé medailónky) |
|
250 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
1 kocka |
|
50 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
2
Lagris ryžu arborio uvaríme podľa návodu a scedíme.
- 3
Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
- 4
Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
- 5
Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.
- 6
Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.
- 7
Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.
Ďalšie recepty:
- 3
Diskusia k receptu