Medailónky s hnedou ryžou

podravka - fotkapodravka, 6. septembra 2016
Medailónky s hnedou ryžou
Foto: podravka

Komerčný recept
Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

800 g (nakrájané na 2 cm hrubé medailónky)
250 g
300 g
100 g
1 kocka
50 ml
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 2

    Lagris ryžu arborio uvaríme podľa návodu a scedíme.

  2. 3

    Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.

  3. 4

    Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.

  4. 5

    Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.

  5. 6

    Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

  6. 7

    Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.

Diskusia k receptu