Fazuľovo-kelová polievka
Foto: blissofplants
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
250 g (namočená cez noc vo vode) |
|
1 ks veľký |
|
2 ks |
|
1 l |
|
za hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca na strednom ohni pridáme do oleja očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájaný zeler a niekoľko minút podusíme.
- 2
Pridáme vopred namočenú fazuľu, zalejeme vodou, premiešame a varíme pol hodinu. Polievku dobre ochutíme.
- 3
Pridáme na malé kúsky nakrájaný zemiak a mrkvu a necháme variť až kým fazuľa a zelenina nezmäknú.
- 4
Na záver varenia vmiešame listy cavolo nero, necháme ešte pár minút polievku variť a podávame s ražným chlebom.
- 5
Dobrú chuť. ?
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pochválim-bo varievam
akurát s naším normálnym hlávkovým kelom...
či ten tvoj kel lepší..??
Oboje sú veľmi zdravé, je to skôr o preferencii😊
Krásny víkend prajem 🌞
Je to podobné, podle mě je klasický kel o dva fousy chutnější, ale je to o zvyku. Tento "kadeřavý" se pěstuje o poznání lépe, bo nedělá hlávky a dá se sklízet postupně z rostliny ulamováním listů. Čím mladší listy, tím křehčí a čím starší, tím jsou tužší. Ale tak se chová většina rostlin. Zdravím!
Ďakujem pekne💚 aj za info😊krásny víkend😘
Nie som si istá či sa dá kúpiť na Slovensku v ochode, ale dúfam že áno💚tu v Anglicku je cavolo nero bežne dostupné v ochodoch..maj pekný víkend🌞