Zapekaná cestovina

mracik9 - fotkamracik9, 9. júna 2012
Zapekaná cestovina
Foto: mracik9
6
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
1 ks
300 ml
3 ks
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme cestovinu,na masle opečieme cibuľu do ktorej pridáme na kocky pokrájanú údenú krkovičku,okoreníme čiernym korením,postrúhanym muškátovým orieškom a osolíme,trochu prehrejeme.

    Zapekaná cestovina - obrázok 1
  2. 2

    Do vymazaného, strúhankou vysypaného pekáča dáme polovicu cestovín na to navrstvíme krkovičku, na malé kúsočky pokrájanú brokolicu.

    Zapekaná cestovina - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme druhou polovicou cestovín.V mlieku rozhabarkujeme vajíčka, soľ,čierne korenie a muškátový oriešok,zalejeme vrch cestovín,na ktoré postrúhame tvrdý syr.Zapekáme pri 200 st C asi 35 minút.Podávame zo zeleninkovým šalátikom,ja som k tomu pripravila varenú cviklu.

    Zapekaná cestovina - obrázok 3
  4. 4

    Prajem dobrú chuť.

    Zapekaná cestovina - obrázok 4

Diskusia k receptu

nonna
@mracik9 - krásna práca, výstavne sa Ti to podarilo, výborne naaranžované. Len pre mňa tá krkovička nie je, tá mi kole oči, pre seba by som si ju nahradila napr. špenátom s kapustou červenou a kelom. A túto mierne ududenú zmes na masle by som okorenila kardamonom.
mracik9
nonna,dievča moje,ja viem,tá krkovička zostala od veľkej noci v mrazáku tak čo s ňou,údeného veľa nejedávam,ale už je po nej.No a čo sa kardamonu týka,nakazila si ma,dávam ho kde sa dá,fakt je to bombastické korenie,dám si ho ešte doniesť,čo keď sa náhodou minie,pa
mracik9
izabella929,dlho som to nerobila,tak to chutilo fakt dobre
nonna
Som rada, že som Ťa nakazila kardamonom. Jedno z najvzácnejších a najdrahších korení, myslím, že tretie v poradí. Dosť zle sa totiž pestuje. A jasnaška, treba všetko vypoužívať, nič nesmie vyjsť na zmar!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia