Cviklovo-fazuľové fašírky s grilovaným halloumi syrom
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 12. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
na 200 °C
Suroviny
500-600 g |
|
500 g uvarená (môže byť aj z konzervy) |
|
1/2 šálky |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 porcie |
|
|
Postup
-
1
Cviklu uvaríme, ošúpeme a nastrúhame.
- 2
Polovicu ovsených vločiek dáme do misy a zalejeme ich 1/2 šálky horúcej vody. Necháme ich odstáť.
- 3
V malej panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, cesnak nakrájaný na tenké plátky a pokračujeme v smažení, kým nezačnú zlatnúť.
- 4
V kuchynskom robote spolu rozmixujeme uvarenú cviklu, cibuľovú zmes, namočené i suché ovsené vločky, fazuľu, rascu a oba druhy mletej papriky. Zmes má byť rovnomerne najemno nasekaná. Zmes preložíme do misy a ochutíme soľou a korením.
- 5
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ukladáme vytvarované fašírky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút, potom ich otočíme a pečieme ďalších 15 minút. Podávame teplé s varenou brokolicou a ugrilovaným halloumi syrom.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu