Príprava toho filé je veľmi jednoduchá a výsledok je chutný. Robievam filé často a rada ho robím na rôzne spôsoby.
5 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zapekacú misku potrieme olivovým olejom a vysypene strúhankou, aby sa nám filé tak nelepilo a zahustí to aj omáčku z filé. Na strúhanku poukladáme osolené filé a natrieme ho tatarskou omáčkou z vrchnej strany. Potom tatarskú omáčku posypeme strúhankou. Na vrch každej ryby položíme plátok masla. Zapekaciu misku prikryjeme a dáme do rúry a pečieme na 180 C asi 30 minút.
- 2
Po 40 minutách odokryjeme a pečieme ešte 10 minút na 200 C, aby sa pekne zapiekol vrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kupujem už len neglazované ryby..filé..je síce drahšie-ale pripomína predrevolučnú kvalitu...nechcem glazované rybie blato..
ja to skúsim aj v keramickej panvici na platni..uvidím..
PS: triež som mala filé bez pridanej vody..bolo super , drajšie ale stálo za to !!
súhlasím..
v mojej hlave prebehlo to takto:na masle podusím filé potreté tatarkou /majonézou/ a hotové posypem opraženou strúhankou...podobne robím karfiol...samozrejme postup od @Menet neodmietam.. môžem zároveň upiecť zemiaky...:-)