Zapekané filé s tatarskou omáčkou

menet - bez fotkymenet, 3. januára 2014

Príprava toho filé je veľmi jednoduchá a výsledok je chutný. Robievam filé často a rada ho robím na rôzne spôsoby.

5 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zapekacú misku potrieme olivovým olejom a vysypene strúhankou, aby sa nám filé tak nelepilo a zahustí to aj omáčku z filé. Na strúhanku poukladáme osolené filé a natrieme ho tatarskou omáčkou z vrchnej strany. Potom tatarskú omáčku posypeme strúhankou. Na vrch každej ryby položíme plátok masla. Zapekaciu misku prikryjeme a dáme do rúry a pečieme na 180 C asi 30 minút.

  2. 2

    Po 40 minutách odokryjeme a pečieme ešte 10 minút na 200 C, aby sa pekne zapiekol vrch.

Diskusia k receptu

mamatata2
Recept sa mi páči, na Vianoce sme mali aj filé " bez pridanej vody "- to je už luxus, ak do filé nedávajú vodu, ale boli ozaj chutné. Dnes sme si ešte pár ks dokúpili do zásoby, takže Tvoj recept sa mi teraz hodí. Určite čoskoro vyskúšam .
radost
...skúsim..
kupujem už len neglazované ryby..filé..je síce drahšie-ale pripomína predrevolučnú kvalitu...nechcem glazované rybie blato..
ja to skúsim aj v keramickej panvici na platni..uvidím..
janara
vyskúšam, vyzerá lákavo...
PS: triež som mala filé bez pridanej vody..bolo super , drajšie ale stálo za to !!
afataga
to je dobre, ze rado robis file, si ma pobavila :-))) ale tatarku by som isto nezapekala
pacik
Podobne radil pripravovať file aj @2010 , občas ho robím a je chutné, aj s tou "zapekanou tatarkou" alebo majonézou, ale musí sa to zapekať v rúre, neviem si to predstaviť na platni. V rúre to na rybe vytvorí fajnovú krustu.
radost
@pacik
súhlasím..
v mojej hlave prebehlo to takto:na masle podusím filé potreté tatarkou /majonézou/ a hotové posypem opraženou strúhankou...podobne robím karfiol...samozrejme postup od @Menet neodmietam.. môžem zároveň upiecť zemiaky...:-)
martamm
menet, toto musí byť naozaj výborné, mám rada zapekané jedlá, takže ukladám do mojej KK :)
pacik
Asi je, ja pečiem odokryté, kým sa pekne nezafarbí krusta navrchu, teda podľa odhadu. Záleží to od rúry.
pacik
No, zasa záuradovala technika a je to dupľovane :-)))
viera1
Keď si filé posypete nasucho opraženou strúhankou,zmáknete to za 15-20min.
menet
Ja som ho piekla mrazené, takže rozmrznuté filé bude určite skôr :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia