Foto: svetlana9
Navarila som kompletný obed, nič moc, ale keď som to už nafotila, tak to sem "hodím"....
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
medzi prsty |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
10 dg |
|
3 ks |
|
250 gr |
|
na vyprážanie |
|
Na polievku: | |
|
|
3 ks |
|
asi 15 cm |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
150 gr |
|
2,5 litra |
|
|
|
Prílohy: | |
300 gr |
|
podľa chuti + vegeta |
|
150 gr |
|
+ cukor + kyselina citŕonová na dochutenie šalátu |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná stiahneme z kože a vykostíme.
-
2
Mäsko po vykostení prerežeme na polovicu - urobíme 12 kusov "medailónkov". Kosti využijeme na uvarenie polievky.
-
3
Medailónky opakom noža vyklepeme.
-
4
Posypeme soľou a korením na kura. Stačí na jednej strane. Tiež sušeným cesnakom. Do mäska to rukou vklepeme.
-
5
Pripravíme si trojobal podľa zoznamu - polohrubú múku, 3 vajíčka rozhabarkujeme vidličkou na tanieri a strúhanku.
-
6
Medailónky obaľujeme DVAKRÁT V POLOHRUBEJ MÚKE - DVAKRÁT VO VAJÍČKU a potom šup do strúhanky.
-
7
Vypražíme na oleji po oboch stranách na miernom ohni do ružova.
-
8
Vyberieme na papierovú utierku - vypije prebytočný olej z rezňov.
-
9
Medzitým sme dali variť polievku - voda, kosti z kuraťa, mrkva, pór, soľ, vegeta.
-
10
Po uvarení - asi po 45 minútach - polievku precedíme. Mrkvu oddelíme od kostí a zalejeme vývarom.
-
11
Do polievky zavaríme rezance - niťovky - varíme maximálne 2 minúty.
-
12
Pred odstavením z varu vhodíme pokrájanú petržlenovú vňať, môže byť aj sušená.
-
13
Polievka je hotová - ideme robiť prílohy k mäsku.
-
14
Ryžu umyjeme, necháme chvíľku namočenú. Potom vysypeme do zohriateho oleja, osolíme, ovegetíme a na miernom ohni za stáleho miešania necháme "napučať" - keď sa voda z nej odparí, zalejeme horúcou vodou a necháme cca 8 minút variť.
-
15
Čínsku kapustu nakrájame na rezance, pridáme trochu soli, kryštálového cukru a kyseliný citrónovej.
-
16
Hotové produkty.
-
17
Za zvláštnosť receptu pokladám obaľovanie mäska dvakrát v polohrubej múke a vajíčku. Prajem dobrú chuť!
priloha moze byt cokolvek, ryza, zemiaky na vsetky sposoby, ...kto ma na co chut
Ja by som len k tomu kuraciemu koreniu - nepoužívam ho, ja dávam na kurča kari, mletú papriku a čierne korenie okrem soli. A tiež obaľujem 2x vajce a 2x strúhanka - je silnejší obal, používam hlavne na syr alebo rybu, aby sa mi z obalu "nevysypali" :-)