Kompletka fotorecept

svetlana9 - fotkasvetlana9, 7. mája 2011
Kompletka (fotorecept)
Foto: svetlana9

Navarila som kompletný obed, nič moc, ale keď som to už nafotila, tak to sem "hodím"....

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
 medzi prsty
 podľa potreby
 podľa potreby
10 dg
3 ks
250 gr
 na vyprážanie
Na polievku:
3 ks
 asi 15 cm
1 KL
2 KL
150 gr
2,5 litra
Prílohy:
300 gr
 podľa chuti + vegeta
150 gr
+ cukor + kyselina citŕonová  na dochutenie šalátu

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná stiahneme z kože a vykostíme.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko po vykostení prerežeme na polovicu - urobíme 12 kusov "medailónkov". Kosti využijeme na uvarenie polievky.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medailónky opakom noža vyklepeme.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme soľou a korením na kura. Stačí na jednej strane. Tiež sušeným cesnakom. Do mäska to rukou vklepeme.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si trojobal podľa zoznamu - polohrubú múku, 3 vajíčka rozhabarkujeme vidličkou na tanieri a strúhanku.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medailónky obaľujeme DVAKRÁT V POLOHRUBEJ MÚKE - DVAKRÁT VO VAJÍČKU a potom šup do strúhanky.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vypražíme na oleji po oboch stranách na miernom ohni do ružova.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyberieme na papierovú utierku - vypije prebytočný olej z rezňov.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medzitým sme dali variť polievku - voda, kosti z kuraťa, mrkva, pór, soľ, vegeta.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po uvarení - asi po 45 minútach - polievku precedíme. Mrkvu oddelíme od kostí a zalejeme vývarom.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do polievky zavaríme rezance - niťovky - varíme maximálne 2 minúty.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred odstavením z varu vhodíme pokrájanú petržlenovú vňať, môže byť aj sušená.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Polievka je hotová - ideme robiť prílohy k mäsku.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Ryžu umyjeme, necháme chvíľku namočenú. Potom vysypeme do zohriateho oleja, osolíme, ovegetíme a na miernom ohni za stáleho miešania necháme "napučať" - keď sa voda z nej odparí, zalejeme horúcou vodou a necháme cca 8 minút variť.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Čínsku kapustu nakrájame na rezance, pridáme trochu soli, kryštálového cukru a kyseliný citrónovej.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Hotové produkty.

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Za zvláštnosť receptu pokladám obaľovanie mäska dvakrát v polohrubej múke a vajíčku. Prajem dobrú chuť!

    Kompletka (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja som niekedy obaľovala dva krát, ale je to zbytočné - vypije to viac vajec. A prečo polohrubá múka, je lepšia? Niekto to tak robí, ako som si všimla.
violetacamorova
Mňam, vyprážaným kuracím stehnom nikdy nič nepokazíš, ten nápad dvakrát do múky a vajíčka oceňujem a vyskúšam, lebo to jedlo máme veľmi radi, len musím obmedzovať, lebo môj jedák by to jedol každý týždeň. Ale s ryžou som to ešte nikdy nejedla. Aj polievka sa mi páči stále so rezance zavárala zvlášť.
sovka62
Vyprážaná kuracinka s ryžou je aj u nás veľmi obľúbená. Ale keď obaľujem dva razy, tak v múke len raz, potom vajce a strúhanka a opäť vajce a strúhanka. Ale hádam vyskúšam aj tak, ako robíš ty.
svetlana9
@evanaaa - čo sa týka toho dvojitého obaľovania v múke a vajíčku - ide o to, že obal okolo mäska je krásne nafúknutý. Vajcia tam majú svoju funkciu predsa. Všetko čo sa robí má svoju príčinu a úlohu pri varení. Keby to tak nebolo, stačil by jeden recept na všetko.
nikina1510
ešte lepší "trik" na odsatie tuku je vložiť vypražený rezeň (alebo čokoľvek) na sekundu do vriacej vody ;)
matzuz
všetko OK, len ryža nepasuje k vyprážanému mäsku
viedra
@svetlana9 ja som si teraz prečitala tvij recept a ja som presne taky dnes varila super že? ešte aj šalat som robila taky isty to je nahoda že?
snehurka1
ja obalujem len 2x v strúhanke kvoli tomu aby to bolo chrumkavejšie a mám rada kôročku na rezňoch.
marienka44
Ja tiez obalujem v hladkej muke. Takze podla Teba najprv do muky, potom do vajicka a znova do muky a vajca a na zaver v struhanke. Vyskusam, ukladam do KK.
dogagador
som nikdy neskusala obalovat v polohrubej muke, ale co clovek neskusi, nevie. a kedze ste tu dve, kto to dnes tak robil a chutilo, pridam sa a urobim to aj ja :-)
priloha moze byt cokolvek, ryza, zemiaky na vsetky sposoby, ...kto ma na co chut
abend
@ matzuz a čo je lepšie ako ryža k vyprážanej kuracinke? No ja si neviem predstaviť žiadnu inú kombináciu.
toshiba
tak, tak ryžka je len ryžka.. ja jedávam ryžu aj k špenátu...mňammm. A recept-super :-)
slavka11
isto to je dobry napad a chutne, ale vsimla som si ze pouzivate vela umelohmotnych nadobiek, ktore dochadzaju do kontaktu s teplym a horucim pokrmom. Viete o tom, ze je to nezdrave-rakovinotvorne. Treba radsej pouzivat plechove misky, alebo keramiku, sklo prip. porcelan.
kamk
Ahojte, klasika je fajn, len ju niekedy vylepsujem, napr: namiesto struhanky pouzijem corn flakes - odpustte, neviem teraz, ako sa to spravne pise - ale skuste : ))) odporucam
motozuzika
Aj tu na Záhorí sa normálne jedáva rezeň s ryžou, hoci mne sa to tiež zdá suchšie.
Ja by som len k tomu kuraciemu koreniu - nepoužívam ho, ja dávam na kurča kari, mletú papriku a čierne korenie okrem soli. A tiež obaľujem 2x vajce a 2x strúhanka - je silnejší obal, používam hlavne na syr alebo rybu, aby sa mi z obalu "nevysypali" :-)
modrykamen
Ryža, zemiakové pyré, hranolky....Nech si každý dá čo mu najlepšie chutí. V reštauráciách sa mi vždy a každý čuduje, keď si objednám vyprážanú kuracinu a ako prílohu vyprážaný syr so zeleninou. Kto neskúsil, neuverí.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha