Foto: libusa57
Snažim sa aby moje recepty boli zdraviu prospešné ale zároven chutné.Co sa tyka tej zdravej casti,inšpirujem sa z roznych knih o zdravom stravovani.Chute uz Zobraziť celý popisSnažim sa aby moje recepty boli zdraviu prospešné ale zároven chutné.Co sa tyka tej zdravej casti,inšpirujem sa z roznych knih o zdravom stravovani.Chute uz potom vytváram sama,podla domácich jedál ale inak.Tak vznikol aj tento recept.Je velmi chutný a tiež zdraviu prospešný
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (ja som použila žraloka ale možne je použit rozne druhy ryb,taktiež mož robiť obmeny s kuracím mäskom alebo morčacím) |
|
1/4 ks |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Rybacie maso zomeleme spolu zo zelerom(nakrajanym na drobno) na masinky za maso alebo zeler postruhame na struhadle zvlast
- 2
.Pridame sol,cierne mlete korenie,pretlaceny cesnak ktory poprazime spolu s cibulkou,mandle,zeleninovu koreniacu zmes ,kurkumu,vajce a mozeme pridat aj trochu olivoveho oleju.
- 3
Dobre premiasame a nechame v chladnicky odstat aspon hodinu. Pred vyprazanim znovu premiesame ,naolejujeme si ruky a vytvarame karbonatky ktore opekame na rozpalenom olivovom oleji,no vzapeti teplotu znizime na polku.
- 4
Servirujeme na tacku a kuchynskymi obruskami pozbierame zbytocny olej.Podavame s cerstvym salatom a kto chce moze si dat aj prilohu zo zemiakov alebo ryzu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu