Rybacie karbonátky

libusa57 - bez fotkylibusa57, 24. júna 2014
Rybacie karbonátky
Foto: libusa57

Snažim sa aby moje recepty boli zdraviu prospešné ale zároven chutné.Co sa tyka tej zdravej casti,inšpirujem sa z roznych knih o zdravom stravovani.Chute uz Zobraziť celý popisSnažim sa aby moje recepty boli zdraviu prospešné ale zároven chutné.Co sa tyka tej zdravej casti,inšpirujem sa z roznych knih o zdravom stravovani.Chute uz potom vytváram sama,podla domácich jedál ale inak.Tak vznikol aj tento recept.Je velmi chutný a tiež zdraviu prospešný

4-5
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (ja som použila žraloka ale možne je použit rozne druhy ryb,taktiež mož robiť obmeny s kuracím mäskom alebo morčacím)
1/4 ks
6 PL
1 ks
3 strúčiky
1 ks
1 čl
1/2 čl
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Rybacie maso zomeleme spolu zo zelerom(nakrajanym na drobno) na masinky za maso alebo zeler postruhame na struhadle zvlast

  2. 2

    .Pridame sol,cierne mlete korenie,pretlaceny cesnak ktory poprazime spolu s cibulkou,mandle,zeleninovu koreniacu zmes ,kurkumu,vajce a mozeme pridat aj trochu olivoveho oleju.

  3. 3

    Dobre premiasame a nechame v chladnicky odstat aspon hodinu. Pred vyprazanim znovu premiesame ,naolejujeme si ruky a vytvarame karbonatky ktore opekame na rozpalenom olivovom oleji,no vzapeti teplotu znizime na polku.

  4. 4

    Servirujeme na tacku a kuchynskymi obruskami pozbierame zbytocny olej.Podavame s cerstvym salatom a kto chce moze si dat aj prilohu zo zemiakov alebo ryzu.

Diskusia k receptu

radulienka
Krásny recept, @Libu ša57, odkiaľ si a kde žiješ? Predpokladám, že niekde v bývalej Juhoslávii, v profile nemáš nič uvedené, ale píšeš o dolnozemských Slovákoch, tak z toho dedukujem, máš pekné recepty...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Páči sa mi mix surovín ale neviem predstaviť chuť,musím vyskúšať,pekné vyzerá:-) zdravo.
marianne
Tak tie by zapasovali aj mne.Je tam tolko dobrych surovin,ze mozno ani tej zeleninovej zmesi nie je treba...ja ich vyskusam,zaujima ma ta chut zeleru, mandli a kurkuma spolu.Uz aj idem vytiahnut rybku,vsetko mam...dam vediet:-)
libusa57
radulienka dakujem.Ano uhadla si ,ale vydala som sa do USA minuly rok.A zacala som intenzivnejsie varit,lebo chcem aby sme jedli zdravo :-)
libusa57
iba,marianne vyskusajte,moj manzel je vyhladovny a american,zvyka si na moju kuchynu;-).Vychvaloval do neba!No mame plny mrazak zraloka,kamarat chodi na zraloky.Uz som nevedela ako obmienat upravu jedla aby chutil ten zralok stale inac.Mlete mandle pouzivam namiesto struhanky(je to omnoho zdravsie),alebo vlasske oorechy.
marianne
stali za to:-) tie mandle im dali jemnejsiu chut a zeler spravne grady.-..maso som nemlela,ale skrabala ako na tatarak a nebolo treba ani zeleninovu zmes,taku vybornu chut mali...trosku sa mi zdaju krehkejsie,ale drzia pekne pohromade...dakujem za velmi dobry recept


edith
super inšpirácia ...recept ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia