Veľkonočná fašírka ála ROZI
Tak toto som vymyslela dnes - skombinovala som viacero rád a nápadov, pridala svoje chute a...
Kurča na grécky spôsob
Kuracie prsia (stehná) okoreniť a osoliť, na panvicu dať olivový olej, maslo, ...
Bravčové kúsky s cuketou a sezamom v jemne pálivej omáčke
Rada skúšam nové veci, nové recepty, hľadám rôzne možnosti a variácie. Výsledkom toho bol...
Pečený králik na karotkách
Výborný recept na králika, chutil každému, kto skúsil. Vznikol podľa mojich chutí, keď...
Spaghetti aglio e olio
Je čas obeda ... chladnička zíva prázdnotou ... dieťa sa mi motá neustále pri nohách a tak...
Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)
Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie...
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Plnené zemiakové knedle
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
Buchtičky ako od babičky
Recept ako každý iný... na najlepšie kysnuté buchty... pretože pre každého sú najlepšie práve tie...
Chutný obedový pekáčik
Skôr, než si začnem robiť zásoby na zimu, musím ešte použiť to, čo je...
Kačacie prsia s pomarančovým gélom
Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom...
Tuniakový šalát alá mamička
Nazov preto alá mamička lebo mam dve detičky a jedno z nich má len 4 mesiace... kedže...
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“....
Vyprážaná kuracina
Vypražené kuriatko chutí vždy, či je to v lete, v zime, na sviatky, alebo...
Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme...
Bažantie prsia so zemiakovým dauphinois
Bažantie prsia umyjeme a osušíme utierkou. Slaninku nakrájame na tenšie pásiky asi 5–6 cm dlhé...
Kuracie prsia plnené hermelínom a orechmi
Kuracie rezne naklepeme, narežeme do nich otvory a do nich vložíme hermelín s nahrubo nasekanými orechmi. Spojíme špáradlom a opečieme....
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Plnené kuracie stehná
Kuře u nás může být na 100 způsobů a tak jsem vyzkoušela recept od kamarádky, kde...
Zemiakové halušky s kuracou pečeňou
Domáci rcp Blaškovcov zo Šariša od nepamäti. Najradšej si ich, spravidla v kosťovej polievke, ...
Zemiakovo cesnakový koláč
... alebo pizza pesto, či focaccia... je to hrubší koláč z kysnutého cesta s ovčím...
Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.
Štefanoff s fazuľou
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule...