
Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...

Penne s trojakými paradajkami
Tieto penne sú jednoznačne najmä pre tých, ktorí sa paradajok neboja : siahol som po krájaných,...

Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....

Cícerová masala s hlivou
Rýchly vegan obed pre všetkých milovníkov orientálnych chutí. Zaručene ulahodí aj zarytým mäsožravcom.

Varenie v jednom hrnci
Recept som našla na internete, páčil sa mi tak som ho vyskúšala. Milujem jednoduché rýchle-chutné...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Pangasová pochúťka
Túto špecialitku varím pravidelne a rada, pretože ryby sú zdravé a veľmi nám to doma chutí.

Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...

Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.

Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi....

Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...

Špagety s krevetami /fotorecept/
Receptik som nasla niekde v niektorom anglickom casopise. :)

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...

Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...

Hríbový guláš v bochníku
Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku...

Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...

Pečené karé s zeleninou
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa...

Cibuľové rezne so zázvorom
Inspiroval mne recept v Pošli recept od paní Jitky Beranové-Medailonky v cibulovém kabátku. Postup a ingredience,...

Troškove rezne
Tieto rezne varil pan režisér Z. Troška a ja som od neho recept prevzala.

Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Teplý šalát s mangoldom a šošovicou
Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že...

Hlivový guláš s príchuťou leča
Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším,...

Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...