Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...
Cícerovo-paradajkové ragout
Tento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne....
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
Budhova miska podľa Ivana Kubána
Bývalý hudobný producent Ivan Kubán sa s nami v tomto videu podelil o recept na zdravé vegetariánske...
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Langošové experimentovanie
Mala som vo zvyku cez leto jesť na kúpalisku langoše , ale keďže leto už končí a...
Kuracie stehná s fazuľou
Veľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie....
Pečené kura so slaninou a Coffee Spice Rub
Trochu som sa motala na internete a bola som prekvapená, koľko receptov s použitím kávy sa...
Broskyňové gule
Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.
Cestoviny so zeleninou
Mala som doma cuketu, kapustu, mrkvu a tak som rozmýšľala čo s tým. Placky z...
Vyprážané fazuľové struky na spôsob pakora
Fazulove struky umyjeme a dobre vysusime. Pokrajame ich na velkost, aku chceme.
Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...
Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...
Tagliatelle so smotanovo-špenátovou omáčkou a steak z lososa
Steak tesne pred varením posolíme a ochutíme korením. Na panvicu s rozohriatym maslom dáme lososa kožou...
Domáce spišské pirohy
Pirohy som stále robila klasicky z cesta ako na rezance, až raz mi jedna tetuška zo...
Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...
Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).
Mäsko pre šťastie
Tento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne...
Pečené kurča s teplým zeleninovým šalátom
Dlhé desaťročia som bol presvedčený, že najjednoduchšie sa kurča upečie v papierovom sáčku. Omyl, ...
Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...
Ryžové rezance s údeným tofu
Čo to vlastne mám na tanieri? S koľkými kalóriami? Odkiaľ pochádzajú suroviny? Pripravili ste mi to zdravými...
Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to...
Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja...
Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame...
Rezne pod jablkovou perinou
Maso umyjeme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvílku odlezat. Ochutené rezne potom...
Upečená dobrá nálada
Jedlo, ktoré si robievam na zlepšenie nálady lebo tie chute su úžasné. Uplne sa prepoja....