Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Krémové zemiaky: | |
| 10 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| Šípkový demi glace: | |
| 1 pl |
|
| 0,5 kg |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Prsia narežeme, strúhanku zmiešame s tymianom, rozmarínom, so soľou a s korením, obalíme v nej prsia, vložíme ich do rozšľahaného vajíčka, potom do múky a opäť do strúhanky.
- 2
Prsia opečieme na rozpálenej masti z oboch strán a dáme piecť do rúry na asi 10 minút, rozkrájame a podávame.
- 3
Krémové zemiaky: cibuľku nakrájanú na kocky urestujeme na masle, pridáme cesnak, nastrúhané zemiaky, kurkumu a smotanu. Povaríme, kým nevzniknú krémové zemiačiky.
- 4
Šípkový demi glace: Všetko okrem medu a vína upečieme na plechu dohneda, dáme variť, pridáme víno, med, soľ, korenie a uvaríme na minime, potom scedíme.
- 5
Do hrnca dáme šípkový džem, podlejeme asi 200 ml demi glace a varíme, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Zvyšok demi glace môžeme použiť na prípravu hnedých omáčok.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








3 zemiaky, 200 ml smotany, maslo….tie zemiaky mali každý pol kila?
tieto nepresné šéfkuchárske rcp., mi už idú na nervy