Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
100 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Krémové zemiaky: | |
10 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
|
|
200 ml |
|
Šípkový demi glace: | |
1 pl |
|
0,5 kg |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
10 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Prsia narežeme, strúhanku zmiešame s tymianom, rozmarínom, so soľou a s korením, obalíme v nej prsia, vložíme ich do rozšľahaného vajíčka, potom do múky a opäť do strúhanky.
- 2
Prsia opečieme na rozpálenej masti z oboch strán a dáme piecť do rúry na asi 10 minút, rozkrájame a podávame.
- 3
Krémové zemiaky: cibuľku nakrájanú na kocky urestujeme na masle, pridáme cesnak, nastrúhané zemiaky, kurkumu a smotanu. Povaríme, kým nevzniknú krémové zemiačiky.
- 4
Šípkový demi glace: Všetko okrem medu a vína upečieme na plechu dohneda, dáme variť, pridáme víno, med, soľ, korenie a uvaríme na minime, potom scedíme.
- 5
Do hrnca dáme šípkový džem, podlejeme asi 200 ml demi glace a varíme, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Zvyšok demi glace môžeme použiť na prípravu hnedých omáčok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
3 zemiaky, 200 ml smotany, maslo….tie zemiaky mali každý pol kila?
tieto nepresné šéfkuchárske rcp., mi už idú na nervy