Koložvárska kapusta trochu inak

danca39 - fotkadanca39, 22. júna 2011

Tento recept keď vyskušate myslím,že ho zaradíte do svojho jedalníčka,pretože je velmi chutný aj keď trochu naročný na prípravu ale veľmi sýty.Prečo koložvarska kapusta Zobraziť celý popisTento recept keď vyskušate myslím,že ho zaradíte do svojho jedalníčka,pretože je velmi chutný aj keď trochu naročný na prípravu ale veľmi sýty.Prečo koložvarska kapusta trochu inač?Pretože namiesto mletého mäsa použíjeme na malé kocky nakrájané mäso a namiesto ryži použíjeme cestovinu a to papcun.Papcun je struhaná cestovina.Bežne ju dostanete kúpiť.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 g
1 balenie
2 ks
3 stručky
1
50 g
4 lyzice




Postup

  1. 1

    Začneme mäsom,môžte použiť bravčové pliecko alebo stehno,ktoré umyjeme a nakrájamé na úplne malinké kocky.Cibuľu orestujeme na oleji a pridáme mäso,osolíme,čierné mleté korenie,sladkú mletú papriku,trochu vegety a dusíme do mäkka,nezabúdajme podlievať bujonom.

  2. 2

    Kapustu nepremývame len ju trochu prekrojime na mänšie kúsky,medzi tým si na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatová a pridáme červenú mletú papriku,trochu popražíme ale nie dlho.Pridáme kys.kapustu a čierné mleté a celé korenie,soľ,vegetu,bobkov list asi 3 kúsky,rascu a nezabudajte na miešanie aby sa nepripálila kapusta.Nakoniec trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Na rade je papcún,na rozpálenom oleji popražime cestovinu aby dostala zlatú farbu a zalejeme vodou,pomer 1:1 a na malom ohni uvaríme cestovinu asi 10min.Medzi tým si vymastíme plech maslo.Keď máme všetko uvarené,necháme vychladnúť.Mäso s cestovinou zmiešame spolu a môžme vrstviť.Najprv kapusta,ktorú si rozdelíme na dve časti,potom pridáme cestovinu s mäsom a zakryjeme druhou polovicou kapusty.na kapustu poukladáme kúsky masla a dáme zapiecť do rúry na 20 min.Nakoniec podlejeme smotanou,môžme použiť aj kyslú smotanu a necháme ešte asi tak 10 až 15 min. v rúre.

Diskusia k receptu

lorak40
U6 som zisti čo to je.Podľa mňa sa tam dá použiť aj Slovenská ryža alebo tarhoňa.Ukladám.
betty21
Dobrý nápad, jedlá s kapustou sú výborné. Ukladám.
duschko
Podla mna papcun je cestovina pouzivana hlavne do polievok /mrvenicka/. Ale urcite sa nic nestane, ked sa tam pouzije cestovina ako pisala lorak40.
afataga
ja robievam klasicku s ryzou a prisla som na to, ze dusit kapustu je uplne zbytocna robota, davam ju surovu, ved kedze je min. hodinu v trube, nema inu moznost iba sa udusit :-)
danca39
ano,spravne pozes pouzit tarhonu,ale pridam recept aj na ten papcun,je velmi jednoduchy a samozrejme ja to aj chutnejsie ,no a zaroven mi ho velmi pouzivame aj do inych pokrmov.Velmi sa hodi do vianocnej kapustnice a inych polievok.
danca39
suhlasim,moj recept je velmi pracny a narocny na casa este k tomu tolko spinaveho riadu.....no vysledok je fantasticky!
evanaaa
Danca39, podobne robím koložvársku aj aj, zatiaľ s ryžou, ale ani ten druhý nápad nie je zlý. Len ja kapustu trochu premyjem, nemám rada príliš kyslú a aj ju trochu podusím ( aj keď sa potom bude znovu), aby bola trochu ochutená, a ak je všetko predvarené, skôr bud hotová ako celok.
matzuz

Papcún
Posted by kuchár - Júl 15th, 2009
2 vajcia, 150 g hrubej múky, 40 g masla, 2 dl sladkej smotany, muškátový orech, soľ
Z vajec a múky pripravíme tenké rezance. Do hrnca dáme 1 ½ l osolenej vody a do nej zavaríme rezance. Po ich uvarení vodu zlejeme do inej nádoby. Do nádoby, v ktorej ostali rezance, pridáme maslo, zamiešame sladkú smotanu a dolejeme vody, v ktorej sme varili rezance. Nakoniec okoreníme postrúhaným muškátovým orechom a podávame horúce.
Je to vlastne polievka
hanka111
Objavila som az teraz tento recept, zaujimava kombinacia, kedze kolozvarska patri medzi moje oblubene urcite vyskusam. Papcun je velmi jednoducha cestovina, ktoru pouzivam ako zavarku do polievok, napr. zeleninovej alebo hribovej polievky. Vajicko, sol a tolko hrubej muky, aby som vypracovala tvrde cesto, ktore nastruham na struhadle a zavarujem do polievky, pripadne ususim do rezervy....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia