Foto: oco
Robíte zemiakové placky stále rovnako? Skúste trochu ináč a tiež chutne.
porcie
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
na zahustenie |
|
zemiakové placky: | |
500 g, uvarené a postrúhané |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
|
|
40 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme postrúham, zahustíme múkou a kypriacim práškom do pečiva,pridáme roztopené maslo vymiešané so žĺtkami,osolíme,okoreníme a vypracujeme cesto.Pridáme mlieko aby cesto bolo vláčne.Nakoniec pridáme sneh z bielkov do ktorých sme pridali trochu soli.
-
2
Na oleji restujeme postrúhanú cibuľu pridáme pečeň pokrájanú na väčšie kúsky,posypeme mletou červenou paprikou a trochou grilovacieho korenia,po chvíli pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a dusíme 10 minút pod pokrývkou.Nakoniec zaprášime hladkou múkou aby vznikla hustejšia omáčka.
-
3
Zo zemiakového cesta tvarujeme menšie placky ktoré vysmážame v panvici na troche oleja
-
4
Pri servírovaní zemiakové placky posypeme strúhaným syrom,ako prílohu dáme nakladané kyslé uhorky.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu