Bravčové pre lenivé

angelheart - fotkaangelheart, 24. septembra 2010

Asi vám napadne...Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, kde pripravíte mäso a šupnete ho do rúry, nech sa pečie samé, bez státia pri sporáku, miešania a pod., tento recept je presne taký. :) Poslala mi ho kamarátka mailom, trochu som si ho prispôsobila a výsledok je tu.

8
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 220 °C

Suroviny

800 - 1000 g
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme z oboch strán podľa chuti.

  2. 2

    Na dno pekáča alebo jenskej misy dáme plátky slaninky, na ňu na kolieska nakrájanú cibuľu. Na cibuľu bravčové rezne, potom kolieska paradajok a nakoniec šunku.

  3. 3

    V šľahačkovej smotane rozmiešame cesnak, kečup, soľ, mleté čierne korenie a worcesterskú omáčku a zalejeme ňou mäso. Môžeme lyžičkou uvoľniť mäsko od okraju, aby sa omáčka dostala až na dno. Prikryté pečieme asi hodinu a odokryté ďalších 15 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Drahá Angelheart, už som tu kdesi v diskusii napísala, že leniví ľudia sú zárukou pokroku! Tí usilovní opakujú staré zaužívané postupy a my leniví špekulujeme, ako si prácu uľahčiť a ísť sa venovať niečomu zaujímavejšiemu. Takže ja ako správny lenivec robievam podobné jedlá vždy keď nás má byť veľa a chcem sa ľudom venovať. Robím rôzne obmeny, raz na mäso navrstvím kocky šunky podusené na cibuľke, raz redšiu praženicu s farebnou paprikou, raz plátky šunky, pod ktoré schovám koliesko jablka, broskyňu alebo niečo podobné, raz na mäso navrstvím plnku z rožkov a zo šunky, prípadne údeného mäsa, atď, atď... Nahrubo nastrúhaný syr navrchu a smotana to istia. Končím heslom: Nech žijú leniví ľudia a nech na Varechu pridávajú čím viac receptov.
1x radost
Pod masko naukladam na kolieska nakrajane zemiaky posypane rascou a solou. Netrba ani ryzu a mate cely obed z jedneho pekaca. Aj tak sa mi recept paci. Pridavam do MKK
1x altyn
Super recept :-))) Voňavý a jednoduchý = také ja môžem ... Ďakujem. www.miriamstyriakova.wz.cz