Foto: angelheart
Asi vám napadne...Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, kde pripravíte mäso a šupnete ho do rúry, nech sa Zobraziť celý popisAsi vám napadne...Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, kde pripravíte mäso a šupnete ho do rúry, nech sa pečie samé, bez státia pri sporáku, miešania a pod., tento recept je presne taký. :) Poslala mi ho kamarátka mailom, trochu som si ho prispôsobila a výsledok je tu.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme z oboch strán podľa chuti.
- 2
Na dno pekáča alebo jenskej misy dáme plátky slaninky, na ňu na kolieska nakrájanú cibuľu. Na cibuľu bravčové rezne, potom kolieska paradajok a nakoniec šunku.
- 3
V šľahačkovej smotane rozmiešame cesnak, kečup, soľ, mleté čierne korenie a worcesterskú omáčku a zalejeme ňou mäso. Môžeme lyžičkou uvoľniť mäsko od okraju, aby sa omáčka dostala až na dno. Prikryté pečieme asi hodinu a odokryté ďalších 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@sovka62 - :) Ja často hovorím, že "Lenivosť je veľmi kreatívna" :D :D Na budúce vyskúšam niečo iné, oslovilo ma hlavne to jabĺčko a šunka, ale aj praženica s farebnou paprikou. Veľká vďaka za inšpiráciu!
som rada, že chutilo :-)