Zapekané cestoviny s kuracinou fotorecept

brmbuska - fotkabrmbuska, 9. mája 2015
Zapekané cestoviny s kuracinou (fotorecept)
Foto: brmbuska

Vyborne, ani suche, ani premacane, dnes som robila, co chladnicka dala. Vzdy som sa toho trochu bala, ale vydarili sa super.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 300-400 g
1 ks väčšia
1/2 cl
1/2 cl sušená
1/2 cl
1/2 cl
300 g
cca 100 g strúhaný
5 PL
 (alebo olej) na vymastenie misy
500 g pasírované
1 dcl




Postup

  1. 1

    Maso a cibulu som nakrajala na kocky mala som kuracie prsia a vykostene kuracie stehna. V miske som ho posypala koreninami, zaliala olejom a pomiesala.

    Zapekané cestoviny s kuracinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pomiesane som to nechala hodinku odpocinut.

    Zapekané cestoviny s kuracinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som si dala varit cestoviny trochu viac osolene a varila som ich 5 minut, aby boli este tvrde. dala na sitko a prichystala si velku hlboku panvicu. ESte na studenu som supla namarinovane maso a nechala 5 minut restovat.

    Zapekané cestoviny s kuracinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala paradajky pasirovane. V krabicke vzdy dost zostane, tak to robim tak, ze vino vlejem do nej, prstami pridrzim, potrasiem a sup do panvice.

    Zapekané cestoviny s kuracinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechala som to prevriet, pridala ocedene cestoviny, zasa nechala prehriat a vyliala do vymastenej zapekacej misy, posypala syrom. Piekla som, kym syr nebol zlatavy, na 180st. Cca 35 min. Dobru chut.

    Zapekané cestoviny s kuracinou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

veronkadiamond
No... Ja som si čítala co všetko tam ide, a samozřejmě, na co čítať tie čierne písmenká, keď môžem rovno zelené 🤣 Miesto pasterizovanych rajčín som kúpila normálne rajčiny 🙈 Každopádne... Do zmesi som pridala miesto korenia na grilovanie korenie na bravčové pečene a korenie na dusené mäsko. Z mäska som použila aj trosku stavy, zmiesala s penne, vysypala na ten vyvyseny plech, na vrch naukladala rajčiny, posypala syrom, a tak vložila do trúby. Za mňa dobre 🤗 Uvidím ešte co povedia naši, ale na budúce už použijem tie pasterizovane rajčiny 🤣 Ukladám receptik a ďakujem 🤗




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia