Foto: brmbuska
Vyborne, ani suche, ani premacane, dnes som robila, co chladnicka dala. Vzdy som sa toho trochu bala, ale vydarili sa super.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
cca 300-400 g |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 cl |
|
1/2 cl sušená |
|
1/2 cl |
|
1/2 cl |
|
300 g |
|
cca 100 g strúhaný |
|
5 PL |
|
(alebo olej) na vymastenie misy |
|
500 g pasírované |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Maso a cibulu som nakrajala na kocky mala som kuracie prsia a vykostene kuracie stehna. V miske som ho posypala koreninami, zaliala olejom a pomiesala.
-
2
Takto pomiesane som to nechala hodinku odpocinut.
-
3
Potom som si dala varit cestoviny trochu viac osolene a varila som ich 5 minut, aby boli este tvrde. dala na sitko a prichystala si velku hlboku panvicu. ESte na studenu som supla namarinovane maso a nechala 5 minut restovat.
-
4
Potom som pridala paradajky pasirovane. V krabicke vzdy dost zostane, tak to robim tak, ze vino vlejem do nej, prstami pridrzim, potrasiem a sup do panvice.
-
5
Nechala som to prevriet, pridala ocedene cestoviny, zasa nechala prehriat a vyliala do vymastenej zapekacej misy, posypala syrom. Piekla som, kym syr nebol zlatavy, na 180st. Cca 35 min. Dobru chut.
Diskusia k receptu