Foto: frezia68
Mala som zapnutú rúru,tak som pridala upiecť zemiaky.Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať recept,ale na tanieri vyzerali tak lákavo.....možná inšpirujem alergikov na Zobraziť celý popisMala som zapnutú rúru,tak som pridala upiecť zemiaky.Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať recept,ale na tanieri vyzerali tak lákavo.....možná inšpirujem alergikov na mlieko a výrobky z neho.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjem (neočistím) a dám upiecť do rúry do mäkka tak,aby som po rozkrojení vydlabala lyžičkou striedku.Nechám okraj asi 1/2 cm a do vytvorenej "lodičky" budem dávať plnku.
- 2
Plnku urobím zo striedky zemiakov,ktorú som postrúhala.Neuvádzam množstvá,každý si urobí podľa počtu stravníkov a zemiakov. Pridala som strúhaný syr,smotanu kokosovú,ghee,trocha soli (syr je slaný)pažítku,čili papričku a všetko som dobre vymiešala vidličkou.
- 3
Zemiaky som naplnila a dala zapiecť do rúry asi na 10 minút.Pre skromných stačí aj na obed,alebo večeru.A pre náročnejších pridajte pečené kurča a budú chváliť,lebo takéto pečené zemiaky sú celkom sýte.Želám všetkým pekný zbytok nedele a dobrú chuť :-)))
- 2
No kukam, že dneška mame obidvojo bandurkovy dzeň. Tote Tvoje vypatraju bars dobre. S taku šmetanku som eščik nejedol. Ukladam do pisanky a vyskušam. Šumny večar.