Hovädzie na dubákoch fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 2. novembra 2010
Hovädzie na dubákoch  (fotorecept)
Foto: dorisa

Včera som si vyložila z mrazničky hovädzie mäso, a dumala som, čo z neho. Rozhodlo, mäso na šťave, so smotanou a vlastnoručne Zobraziť celý popisVčera som si vyložila z mrazničky hovädzie mäso, a dumala som, čo z neho. Rozhodlo, mäso na šťave, so smotanou a vlastnoručne nazbieranými dubákmi z mrazničky. Toto je výsledok. .

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, chudé zadné
1 ks
250 g čerstvé(mrazené)
3 PL
podla potreby
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na varenie obeda.

    Hovädzie na dubákoch  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odblaníme mäso( ja som natrafila na také, kde stredom išiel loj, tak som vykrajovala), nakrájame na plátky a naklepeme.

    Hovädzie na dubákoch  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso osolíme, okoreníme a poprašime hladkou múkou. Na rozpálenom tuku rýchlo osmahneme plátky mäsa( aby sa uzavreli).

    Hovädzie na dubákoch  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kastróla dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľku a popražíme ju(nie do hneda). Potom do toho dáme osmahnuté kúsky mäsa a možeme aj tuk. Podlejeme vodou(nie veľa,len aby bolo maso zakryté) a dusíme.

    Hovädzie na dubákoch  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso polomäkké, pridáme na plátky (hrubšie cca 3mm) nakrájané dubáky a ďalej dusíme.

    Hovädzie na dubákoch  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme smotanu na varenie, zmiešanú s hladkou múkou , necháme prejsť varom a dochutíme. Ako prílohu som volila žemlovú kysnutú knedlu ( z obchodu). Prajem dobrú chuť.

    Hovädzie na dubákoch  (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

altyn
Hmmmmm, mať tie dubáčiky, už aj by som varil, ale možno sa k nim v budúcnosti dostanem a preto ukladám do KK! :-)))))))))))))))))
altyn
@Dorisa aj ja mám mrazničku, ale nech hľadám jak hľadám, dubáky so ešte nenašiel, mne tam nerastú... :-))))))))) (viď úvod k receptu,keď som si ho prečítal 2. krát tak som sa s chuti zasmial.... )
tatranka
Máme radi akékoľvek mäso na hubách.Či čerstvých,alebo sušených.Ej,ako by som si veru pochutila.Pekne spracované,pekne naservírované.
elisticka
@dorisa vyborne masicko to by som si dala:-))knedlu mam dnes domacu robila som a tak uz mi staci naservirovat len to masko na hubach:-))) mnam mnam....
dorisa
Ďakujem vám @altyn , @tatranka , @enerrgizer , @elisticka za priaznivé komneńtáre k mojmu dnešnému obedu, bolo to fajnučké. Takúto kombináciu z"čerstvých" dubákov som ešte nevarila. Mám v mrazničke aspoň 2kg krásnych dubákov na ľade, tak ich potrebujem spracovať.
enge149
pekné aj chutné,huby sa dajú použiť aj iné,napr.šampióny a ako príloha aj cestoviny...
dorisa
@enge149 , veď aj ja som tak doteraz varievala, ale potom, keď mám tie dubáky, no, nevyužijem ich? a kledlu, 3-4x do roka mávame, tak asi už nastal ten čas, aj knedlu si dať.
marianna76
No, nič iné my nezostáva, len ešte viac pozerať sem na recepty, super Dorisa, od teba recepty bych brala všetky... doteraz keď som pozerala recepty ani som netušila, že väčšina patrí pod teba, až teraz keď som pozrela reku, čo varievaš, som zistila, že ich už mám kuknuté.
Tak bych sa dala pozvať... :-))
dorisa
@marianna76 , ďakujem, príď dnes máme pečené kuracie nohy, zemiaková kaša a pre priateľa prvýkrát mu pečiem bravčový bočik, a k tomu broskyňový kompot z našej záhrady.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia