Foto: dorisa
Včera som si vyložila z mrazničky hovädzie mäso, a dumala som, čo z neho. Rozhodlo, mäso na šťave, so smotanou a vlastnoručne Zobraziť celý popisVčera som si vyložila z mrazničky hovädzie mäso, a dumala som, čo z neho. Rozhodlo, mäso na šťave, so smotanou a vlastnoručne nazbieranými dubákmi z mrazničky. Toto je výsledok. .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie obeda.
-
2
Odblaníme mäso( ja som natrafila na také, kde stredom išiel loj, tak som vykrajovala), nakrájame na plátky a naklepeme.
-
3
Mäso osolíme, okoreníme a poprašime hladkou múkou. Na rozpálenom tuku rýchlo osmahneme plátky mäsa( aby sa uzavreli).
-
4
Do kastróla dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľku a popražíme ju(nie do hneda). Potom do toho dáme osmahnuté kúsky mäsa a možeme aj tuk. Podlejeme vodou(nie veľa,len aby bolo maso zakryté) a dusíme.
-
5
Keď je mäso polomäkké, pridáme na plátky (hrubšie cca 3mm) nakrájané dubáky a ďalej dusíme.
-
6
Nakoniec pridáme smotanu na varenie, zmiešanú s hladkou múkou , necháme prejsť varom a dochutíme. Ako prílohu som volila žemlovú kysnutú knedlu ( z obchodu). Prajem dobrú chuť.
Tak bych sa dala pozvať... :-))