Ali Nazik kebap fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. decembra 2011

Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso na baklažánovom pyré s jogurtom. Špeciálne pre "varecháčov" pripravila Zobraziť celý popisAj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso na baklažánovom pyré s jogurtom. Špeciálne pre "varecháčov" pripravila moja polovička, ja som dnes len fotila ;) a šúpala baklažány - špinavú robotu :)

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g alebo jahňacie, baranie
4
1
2
1
1
 , čierne korenie




Postup

  1. 1

    Baklažány prepichneme na niekoľkých miestach nožom a vložíme do rúry. Pečieme kým vnútro nie je úplne mäkké. Necháme vychladnúť, ošúpeme a dužinu nakrájame alebo roztlačíme na pyré. Osolíme, ak baklažán pustí šťavu, zlejeme ju. Ochutíme mletou údenou paprikou.

    Ali Nazik kebap (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, papriku, paradajky a chilli papričku nasekáme nadrobno. Na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme mleté mäso, a restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Osolíme, ochutíme červenou mletou paprikou, čiernym korením. Potom pridáme papriku, chilli a paradajky.

    Ali Nazik kebap (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso ešte chvíľu podusíme a pokračujeme s jogurtom, ktorý ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom. Zvlášť na panvici opražíme na olivovom oleji lyžicu paprikovej pasty. Trvá to len pár sekúnd.

    Ali Nazik kebap (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vačší tanier alebo misu najskôr naložíme baklažánové pyré, polejeme jogurtom a na to dáme mäso. Polejeme paprikovou pastou opraženou na oleji. A pekne krásne papáme z jednej misky nezabudnite na dobrý biely chlieb aby bolo čím vyčistiť tanier...Afiet olsun! :)

Diskusia k receptu

alena45
akože nevyzerá vábne ? Vyzerá. Keď mňa vábi práve toto...
Určite počas sviatkov príde čas na toto jedlo.
A teraz vidím, že si budem musieť predsa len kúpiť údenú papriku. Ak by ste náhodou nevedeli, tak na Vianočných trhoch v Inchebe ju majú a aj iné koreniny.
anaska
aj ja by som sa ponúkla. Dobré jedlo, pekné foto. Gratulujem obidvom.
fitneska
Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne. Pridávam do KK :-)
afataga
vyzera to veru nevabne :-) ale chutovo musi byt vynikajuce, hned by som si dala, len sa mi zda trochu pracne, baklazany sa nemozu piect osupane? a neviete nahodou niekto v ktorom retazci sa da kupit udena paprika? Do BA nepobezim :-)
evanaaa
Ja údenú papriku mám, mne sa toto tiež páči, robím si chute. Dávno sa chystám piecť baklažán, akú má chuť. Čierne korenie nedávam, aj tu je dosť štiplaviny, ak mám použiť, tak radšej biele, je jemnejšie, ale to je detail. @Nazarboncuk , prosím ťa, nemohla by si sem niekedy dať aj fotku tej paprikovej pasty, ja tiež používam, ale našu, tú v tube, alebo maďarskú, no, nemusí to byť tá istá ako tvoja.
afataga
este som zabudla: kedze je to grecke jedlo mne by sa tam pytalo oregano
babidka
pockam si na leto - na cerstve baklazany - a budem to varit a varit :-) Moj drahy ma taketo "balkanoviny" /to akoze z Balkanu/ ohromne rad a jedol by to aj kazdy den :-)
2010
odlozene do KK
mükemmel tarifi
nazarboncuk
@evanaaa ahoj fotku by som pridala ale neviem ako :) ale ak chces vidieť obal, tak ťa sklamem lebo používam domácu, ktorú nosíme z turecka :( myslím si, že každá trocha viac hustá papriková pasta je ako náhrada dobrá, a možno aj stačí lyžička dobrej mletej papriky :)
janger
Nahodou to vyzera velmi dobre. Dala by som si :-).
jullie44
Vyzerá to dobre a chutí vynikajúco.....zaradené do jedálnička.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia