Toto je mix všetkého, čo nájdete v chladničke plus veľmi zdravé avokádo
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľku do zlatista. Pridáme cca 500ml vývaru a 2 deci vína. Necháme prevrieť. Pridáme ryžu-odhadom, ktorú povaríme v tomto základe.
- 2
Pridáme na kolieska, príp. pólkolieska, pokrájanú mrkvu a po pár minútach aj na kocky nakrájaný baklažán a fazuľové výhonky. Ja som sa poučila a druhý raz by som si mrkvu a f.výhonky predvarila vo vedľajšom hrnci zvlášť a pridala do ryžovej zmesi.
- 3
Ak si to zmes pýta, podlejeme ešte vývarom. Ochutíme všetkým korením a varíme do zmeknutia mrkvy. Ku koncu pridáme kukuricu, ktorej stačí zopár minút v hrnci. Odstavíme a premiešame s nakrájanými sušenými paradajkami. Servírujeme s avokádom navrchu, ktoré posypeme trochou sušeného pertžlenu. Pre tých, ktorí majú radi avokádo, smelo premiešajte do celej zmesi. Moja drahá polovička si na to este šupla opečenú slaninku. Môžte kombinovať s akoukoľvek zeleninou, ktorú nájdete v chladničke napr. paprika, paradajka, pór, cuketa, tekvica...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu