Kuracie batôžky v lístkovom ceste

bubrienka1 - fotkabubrienka1, 5. decembra 2011

Ak máš málo mäska a v mrazáku lístkové cesto, tak si priprav niečo výnimočné. Chrumkavý batôžtek so syrovou omáčkou. Odporúčam aj ako pohostenie Zobraziť celý popisAk máš málo mäska a v mrazáku lístkové cesto, tak si priprav niečo výnimočné. Chrumkavý batôžtek so syrovou omáčkou. Odporúčam aj ako pohostenie pre priateľov. Určite oceníš pomerne bezpracnú prípravu a efektné a zároveň chutné jedlo.

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
6 ks
100 g
1 ks na potretie
Omáčka:
100 g na dusenie
1 PL
2,5 dl
100 g




Postup

  1. 1

    Vykostíme kuracie stehná a osolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme na veľkost bežného plechu, a pokrájame na 6 štvorcov. Šampinony pokrájame na menšie plátky, orestujeme na 1/2 masla a necháme vychladnúť. Na vyvaľkané lístkové cesto dáme - vykostené kuracie stehno a naň dáme šampinony.

  2. 2

    Štvorce lístkového cesta, do ktorých sme dali po jednom tie kuracie stehná a šampinony, uzavrieme tak, že rohy štvorcov poriadne zlepíme (potretím vajcom a pritlačením) a takisto aj "steny" štvorcov. Môžeme si poistiť batôžky proti roztvorenie aj previazaním obyčajnou bielou niťou.

  3. 3

    Pripravené batôžky dáme na plech a pečieme cca 50 min. Medzitým si pripravíme syrovú omáčku. Z 1/2 masla, múky a mlieka pripravíme bešamelovú omáčku, prichutíme soľou, muškátovým orieškom a pridáme syr. Po upečení batôžtek prekrojíme na polovicu - po uhlopriečke a prelejeme na tanieri syrovou omáčkou.

Diskusia k receptu

silvia68
Raz som niečo podobné jedla v reštike a veľmi mi to chutilo. Ukladám do KK a najbližšie vyskúšam
kata50
Ukladám si - zaujímavé na slávnostnejšie príležitosti :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia