Foto: bubrienka1
Ak máš málo mäska a v mrazáku lístkové cesto, tak si priprav niečo výnimočné. Chrumkavý batôžtek so syrovou omáčkou. Odporúčam aj ako pohostenie Zobraziť celý popisAk máš málo mäska a v mrazáku lístkové cesto, tak si priprav niečo výnimočné. Chrumkavý batôžtek so syrovou omáčkou. Odporúčam aj ako pohostenie pre priateľov. Určite oceníš pomerne bezpracnú prípravu a efektné a zároveň chutné jedlo.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Vykostíme kuracie stehná a osolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme na veľkost bežného plechu, a pokrájame na 6 štvorcov. Šampinony pokrájame na menšie plátky, orestujeme na 1/2 masla a necháme vychladnúť. Na vyvaľkané lístkové cesto dáme - vykostené kuracie stehno a naň dáme šampinony.
- 2
Štvorce lístkového cesta, do ktorých sme dali po jednom tie kuracie stehná a šampinony, uzavrieme tak, že rohy štvorcov poriadne zlepíme (potretím vajcom a pritlačením) a takisto aj "steny" štvorcov. Môžeme si poistiť batôžky proti roztvorenie aj previazaním obyčajnou bielou niťou.
- 3
Pripravené batôžky dáme na plech a pečieme cca 50 min. Medzitým si pripravíme syrovú omáčku. Z 1/2 masla, múky a mlieka pripravíme bešamelovú omáčku, prichutíme soľou, muškátovým orieškom a pridáme syr. Po upečení batôžtek prekrojíme na polovicu - po uhlopriečke a prelejeme na tanieri syrovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu