Turecký šiškebab
Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g, narezané na kúsky |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/3 šálky |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/3 KL (alebo 3 čerstvé rozdrvené strúčiky cesnaku) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks veľká nakrájaná |
|
|
Postup
-
1
Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte tak marinádu, do ktorej aspoň na hodinu namočíte kúsky kurčaťa.
- 2
Na ihlu striedavo nastoknite marinované mäso a zeleninu.
- 3
Pripravené špízy ugrilujte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou zmiešanou s varenou zeleninou a kúskami opraženého arabského chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu