Turecký šiškebab

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
Turecký šiškebab
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g, narezané na kúsky
1/4 hrnčeka
1/3 šálky
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/3 KL (alebo 3 čerstvé rozdrvené strúčiky cesnaku)
podľa chuti
podľa chuti
1 ks veľká nakrájaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte tak marinádu, do ktorej aspoň na hodinu namočíte kúsky kurčaťa.

  2. 2

    Na ihlu striedavo nastoknite marinované mäso a zeleninu.

  3. 3

    Pripravené špízy ugrilujte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou zmiešanou s varenou zeleninou a kúskami opraženého arabského chleba.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Kuracinka

Diskusia k receptu