Moje indonézske vegetariánske curry fotorecept

slavka2012 - fotkaSlavka2012, 10. marca 2013 18:35
Ďalšie recepty »

Indonézsku kuchyňu poznám skôr z literatúry, no minulé leto som skúsila exotickú indonézsku marinádu z Varechy (http://varecha.pravda.sk/recepty/indonezska-marinada/29665-recept.html) a celkom sa mi páčila. Keď som nedávno v zahraničí zablúdila do obchodu s exotickými potravinami, neodolala som a kúpila si indonézsku curry pastu určenú na prípravu vegetariánskeho curry. Hoci bola označená iba jednou papričkou (videla som sáčky označene aj tromi) štípala natoľko, že som ju musela zriediť.

4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
200 g
200 g
125 g
125 g
15 cm
125 g
150 g
200 ml
1 balenie
1 cm (nasekaný na jemno)
podľa chuti
100 g
kúsok
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotovú pastu na prípravu indonézskeho curry vytlačíme z obalu na panvicu, kde sme rozohriali trochu sójového oleja. (Na fotografii je sáčok s curry pastou). Bola taká pikantná, že už len výpary pri jej pražení ma rozkašľali.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme postrúhaný zázvor, strukový hrášok a tofu a chvíľu pražíme.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po chvíľke pridáme pokrájaný pór, mungo klíčky, pokrájanú cuketu a papriku. Za stáleho miešania niekoľko minút smažíme. (Ja som musela medzičasom panvicu vymeniť za rajnicu s vyššími okrajmi, pretože na panvici sa mi zmes ťažko miešala a na sklokeramike sa mi wok nerozohreje).

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je zelenina opražená, ale chrumkavá, pridáme kokosovú smotanu, podlejeme vodou a ochutnáme.V mojom prípade bola omáčka taká pikantná, že som bola nútená pridať ešte jednu plechovicu kokosového mlieka.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dolejeme vodou tak, aby tesne pokryla zeleninu a privedieme do varu. Len čo curry začne vrieť, pridáme opláchnuté huby shimeji, povaríme ešte 2 až 3 minúty a rýchlo odtiahneme z platne, aby sa nám zelenina nerozvarila,

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hotového curry pridáme koriandrovú vňať, prisolíme, prípadne dochutíme trochou rybacej omáčky.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame tak, že do taniera dáme najskôr ryžové rezance, ktoré pokryjeme zeleninovým curry.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Aj v tejto zriedenej podobe bola omáčka ešte stále výrazne pikantná, ale chutná, i keď farebne menej výrazná. Keď som porovnávala zloženie zmesi v sáčku a zloženie červenej thajskej curry pasty, bolo prakticky rovnaké,v thajskom bol navyše bergamot, v indonézskom kurkuma takže si myslím, že v budúcnosti sa uspokojím s normálnou červenou thajskou curry pastou a budem pripravovať thajské curry. Iba pre zaujímavosť, takto malo vyzerať jedlo podľa obrázku na obale.

    Moje indonézske vegetariánske curry (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist