Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...
Uhorská pečienka
Tento recept som objavil, keď sme robili poriadok vecami po starých rodičoch. Je to jednoduchý...
Hovädzí steak
Aj keď uprednostňujem kuracie prsia, občas si dáme aj hovädzie mäsko :-)
Majoránkové kura
Dusené kura, je zdravšie ako pečené a toto je hotové naozaj rýchlo. Jednoduché, ale dobré....
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...
Rezne pod jablkovou perinou
Maso umyjeme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvílku odlezat. Ochutené rezne potom...
Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame...
Tavuk şiş kebap (Kurací kebap)
Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)
Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...
Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...
Párty tanier
Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto...
Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...
Roláda z domáceho seitanu
Ďalšia bezmäsitá pochúťka na nedeľný obed podávaná so zemiakovou kašou v ryžovom papieri.
Nakyp zo sladkych zemiakov
Este viacej ako dva tyzdne trva post, tak pridavam dalsi recept na toto postne obdobie....
Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Superrýchly, chutný obed alebo večera podľa Adriany Polákovej.
Hovädzí krk na keli a paprike
Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...
Špenátové cannelloni s ovčím syrom
Dávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso...
Vyprážané fazuľové struky na spôsob pakora
Fazulove struky umyjeme a dobre vysusime. Pokrajame ich na velkost, aku chceme.
Jednoduchá francúzska zemiakovo-cibuľková polievka
Nech vás vzhľad a doba varenia polievky neprekvapia a neodradia. Varila som tentoraz opäť podľa osvedčeného...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.
Horné kuracie pedále s čubricou na vínku
Moje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho...
Pečený králik na víne
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...
Čína od Mirky
Tento recept som si vymyslela sama a snazila som sa to podat na styl , , čína"....
Zelená fazuľka na paprike
Dnes som si urobila takýto obed. Manžel mal chuť na zelenú fazuľku. Jemu som urobila...