Brokolica s cesnakovo syrovým krémom fotorecept
Foto: enerrgizer
...pripravil som ju aj podľa receptov na vareche.sk (frezia68, redakcia...) ďakujem. Brokolica výrazne ochraňuje ľudský organizmus proti voľným radikálom, toxickým a rakovinotvorným látkam, obsahuje Zobraziť celý popis...pripravil som ju aj podľa receptov na vareche.sk (frezia68, redakcia...) ďakujem. Brokolica výrazne ochraňuje ľudský organizmus proti voľným radikálom, toxickým a rakovinotvorným látkam, obsahuje viac vitamínu C než citrusové plody. Obsahuje aj vitamíny E, B1 a B2, je bohatá na beta-karotén a kyselinu listovú. Z minerálnych látok draslík, vápnik, fosfor a síru... (zdroj:internet)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...do hrnca si dáme variť vodu a brokolicu si rozoberieme na ružičky...
-
2
...brokolicu dáme na 2-3 minúty do vriacej vody (blanšírujeme) potom ju prudko schladíme vo vode s ľadom, alebo pod tečúcou vodou (môžme ju blanšírovať aj v pare, alebo v mikrovlnke) Zelenina si zachová krásnu farbu, je chrumkavá a nezničili sme v nej všetky vitamíny...
-
3
...pripravíme si sladkú smotanu, tavený syr, cesnak a jednu, alebo dve ružičky brokolice. Dochutíme soľou a ČMČK. Všetko spolu dobre rozmixujeme...ak je omáčka veľmi riedka, na panvici ju môžme zredukovať na takú hustotu, na akú len chceme...
-
4
...na tanier dáme brokolicu, prelejeme cesnakovo syrovým krémom a dochutíme niekoľkými kvapkami olivového oleja...dobrú chuť
& len k tomu cesnaku. Škoda , že nedajú na varechu , tiež čo robia "podobne" - píšem to úprimne , rada by som si pozrela viac variaciíí. :-)) ďakujem za každú kulinársku inšpiráciu.